Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Ανανεωμένη η παλιά παραλία Θεσσαλονίκης!! Πάμε για Κανά Φραπέ?

Ανανεωμένη η παλιά παραλία Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον πολίτη της Θεσσαλονίκης που θέλει να πάρει λίγο «καθαρό» αέρα βολτάροντας με την φραπεδούμπα του και αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο (καλά ξέρω υπερβάλλω!!! Μάλλον σκατό-μπλε θα το έλεγες….. )

Παρουσία λοιπόν του Δημάρχου Θεσσαλονίκης δόθηκε την Τετάρτη επίσημα σε κυκλοφορία ο ανακατασκευασμένος πεζόδρομος της Παλιάς Παραλίας(από Λευκό Πύργο μέχρι πλ. Ελευθερίας). Σύμφωνα με την μελέτη και με φόντο το μνημείο του Λευκού Πύργου, αντικαταστάθηκε ο ασφαλτοτάπητας μεταξύ Λεωφόρου Νίκης και κρηπιδώματος με χυτό δάπεδο και κατασκευάστηκαν εγκάρσιοι διάδρομοι από πέτρα Λακκώματος στις θέσεις των φωτιστικών σωμάτων. Επίσης συντηρήθηκαν τα εμπόδια στάθμευσης, τα φωτιστικά σώματα και τα κιγκλιδώματα, ενώ συμπληρώθηκαν ή αντικαταστάθηκαν τα μαρμάρινα κράσπεδα. Τέλος δημιουργήθηκαν ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα στα σημεία των διαβάσεων

Βεβαία η ανάπλαση της παραλίας χαρακτηρίστηκε Κακότεχνη κατασκευή με ατέλειες και χωρίς αρμονία από αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς της πόλης. Ένας περίπατος στην παλαιά παραλία, από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας μέχρι το Λευκό Πύργο, αρκεί για να διαπιστώσει ακόμη και ο απλός πολίτης ότι η ανάπλαση είναι κατώτερη των προσδοκιών της πόλης.
Οι πρώτοι περιπατητές της παλαιάς παραλίας χθες έκαναν λόγω για απουσία δέντρων κατά μήκος και για απουσία αισθητικής στο γενικότερο σχεδιασμό του δήμου. Κάποιοι μάλιστα δήλωναν ότι δεν έχουν διαπιστώσει καμία διαφορά στη σημερινή εικόνα της παραλίας σε σχέση με την εικόνα που είχε προ της αναπλάσεως.

Το δυστύχημα για όλους εμάς είναι ότι περιμέναμε με τόση λαχτάρα να δούμε το έργο αυτό, που ταλαιπώρησε την πόλη, και απογοητευτήκαμε!!! Περιμέναμε την προσθήκη πράσινου…ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΑΣΙΝΟ!!! Την περιμέναμε γιατί είναι επιτακτική ανάγκη για την πόλη μας..

ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ σε σχέση με την παλιά μορφή της παράλιας (όπου είχε άσφαλτο και έμοιαζε με δρόμο κανονικό χωρίς αυτοκίνητα και λωρίδες ) προτιμώ την καινούργια…Αλλωστέ ταιρίαζει πιο πολύ με την αναπλάση του Λευκού Πύργου…
Εσείς τι λέτε?

4 σχόλια:

  1. Εγώ που έχω περπατήσει στην παραλία μόνο δύο φορές,δέν έχω να πώ πολλά πράγματα.
    Η αλήθεια είναι πώς κανένα δημόσιο έργο δεν άφησε ικανοποιημένους όλους τους αποδέκτες του.
    ΄Ισως η προσθήκη πράσινου να ενοχλούσε κάποιους που θα θέλαν να έχουν απεριόριστη οπτική επαφή με τον ορίζοντα.Παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις στη δομή της πόλης .Διαπιστώνω πολλές αντιρήσεις για τα μελλοντικά σχέδια.Είναι δύσκολο να πάρει κάποιος θέση για το ποιό είναι το σωστό.Πάντως όπως λέει και ο λαός " αν δε σπάσεις αυγά πως θα κάνεις ομελέτα".
    Πριν κατασκευαστεί το μετρό και η Αττική οδός στην Αθήνα,είχα διαβάσει πως αυτά τά χρήματα ( κόστος κατασκευής ) θα μπορούσαν να επενδυθούν σε επιδοτήσεις ατόμων και οικογενειών με σκοπό την επιστροφή τους στούς τόπους καταγωγής τους,με αποτέλεσμα την μείωση του πληθυσμού άρα και την αποσυμφόρεση της Αθήνας.
    Αν γινόταν η επιδότηση και όχι η κατασκευή τών έργων,τι σοϊ πόλη θα ήταν η Αθήνα χωρίς μετρό και χωρίς δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.Το ίδιο ισχύει,κατά τη γνώμη μου και για τη Θεσσαλονίκη την πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΛΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΔΑΑΑΑΑ.......ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαιρός ήταν γιατί εκείνες οι σιδεριές μου χαλούσαν την ψυχολογία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά τα έργα στην πόλη είναι ένα φιάσκο. Διαρκούν πάαααρα πολύ καιρό για να ολοκληρωθούν, κοστίζουν πάρα πολύ, ταλαιπωρούν πάρα πολύ, και όταν πλέον τελειώσουν και γίνουν τα σποκαλύπτήρια, διαπιστώνουμε ότι δεν έγινε δα και τίποτα σπουδαίο. Κοινώς, μας κοροϊδεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια