Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

NΑΙ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ΟΧΙ στα σχολεία!! Και εις ανώτερα...

Ο πολιτισμός μας σε όλο του το μεγαλείο. Ένας πολιτισμός που προτιμάει να φτιαχτεί το «δίδυμο» αδελφάκι του μεγάρου μουσικής στην Θεσσαλονίκη από το να υπάρχουν αξιοπρεπή σχολειά για τα παιδιά μας. Η αντίθεση στην περιοχή δίπλα από το μέγαρο μουσικής προκαλεί οργή… Το 12 δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης και το 5 γυμνάσιο Θεσσαλονίκης βλέπουν τον πλούτο απέναντι τους.. Στέκουν ανύμπορα να αντέξουν την φθόρα του χρόνου .Δυο σχολεία σε προκατασκευασμένα (λυόμενα) κτίρια και πίσω από αυτά το μεγαλεπήβολο άκυρο κτίριο του μεγάρου μουσικής ..Το όποιο δεν φτάνει που ήταν άκυρο τώρα θα φάμε στην μάπα και ένα δεύτερο ογκωδέστατο κτίριο που θα χρησιμοποιείται σαν συνεδριακό κέντρο..

Άκυρο γιατί….. ?
Τα δύο αυτά κτίρια δυστυχώς πνίγουν την περιοχή γιατί χτίζονται τόσο κοντά στην Θάλασσα και χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές(No παρκινγκ !!!) Δεν έπρεπε να κτιστεί τίποτα εκεί..Είναι παραλιακό μέτωπο η περιοχή και τέτοιου είδους κτίρια την κόβουν στα δύο..Η λογική του να δημιουργηθεί ένα μέγαρο μουσικής έξω από την πόλη με τις κατάλληλες προδιαγραφές(parking ,άνεση χώρου, πάρκα κλπ ) δεν τους πέρασε από το μυαλό? Μπα ε? Όλα μέσα στην πόλη και σε μια περιοχή που στενάζει από parking..Σε μια περιοχή που κόβει την θάλασσα στα δύο…Σε μια περιοχή που τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κτίρια που θυμίζουν εγκατάλειψη εδώ και χρόνια…
Η αντίφαση είναι τραγική…Από τι μια τα μαρμαρένια μέγαρα και από την άλλη τα σχολεία της εξαθλίωσης!!! Η περιοχή γύρω από το μέγαρο έχει καθημερινά αυτήν την εικόνα: Παντού διάσπαρτα παρκαρισμένα και στο βάθος η ανάπλαση της παραλίαςΝα τα χαιρόμαστε !!!

Η κατάσταση στην περιοχή του ποσειδώνιου ΠΡΕΠΕΙ να εξοργίζει τους πάντες ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ μόνο ένα μικρό δείγμα του "σύγχρονου" πολιτισμού μας. Νιώθω πραγματικά περήφανος…
Διαδώστε το!!!

3 σχόλια:

  1. Μάθε πρώτα πώς γράφεται η λέξη "περήφανος" και μεις ... κάτι θα κάνουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την επισήμανση..Διορθώθηκε.Πάντως η ουσία του άρθρου είναι αλλού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. exeis apolito dikio... alla i foni sou den akougetai... malakes kai koimismenoi einai apoiroi se auton ton planiti. xereis an exoun ginei egkainia? an den exoun ginei tha pao na tous kano rezili, opoios kai an kanei tin omilia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια