Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι δωρεάν εκδηλώσεις ως αντίδοτο στην κρίση

Πριν λίγες ημέρες έγραφα για τις ημέρες βιβλιοθηκών, για το πως μία απλή σκέψη μπορεί να φέρει κοντά μερικούς ανθρώπους, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και τελικά να διαπιστώσουν ότι δεν είναι ανάγκη χάριν οικονομίας να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι έρμαια οι περισσότεροι της τηλεόρασης.

Έχω την εντύπωση ότι τελευταία όλο και περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα γίνονται στην πόλη, με δωρεάν είσοδο. Η συμβολή τους πιστεύω μπορεί να είναι καθοριστική για πολλούς να αντιμετωπίσουν με περισσότερη αισιοδοξία την κατάσταση. Κάποιος βέβαια θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει διάθεση, επομένως ακόμη και δωρεάν δε σε ενδιαφέρει να δεις μια συναυλία, να παρακολουθήσεις μια διάλεξη κλπ.

Παρακάτω είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις που έχω εντοπίσει και είναι ως επί το πλείστον δωρεάν. Εννοείται πως αντιλαμβάνομαι ότι δεν καλύπτω παρά ένα μικρό μέρος, επομένως όποιος θέλει μπορεί να αναφέρει ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει αυτήν την περίοδο στην πόλη.

1.Καταρχάς συνεχίζονται οι ημέρες βιβλιοθηκών μέχρι 25/11. Πρότασή μου που λέω να πάω κι εγώ είναι το γιγάντιο scrabble.

2. Εκδηλώσεις στο Βαφοπούλειο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Το φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής φαίνεται ενδιαφέρον. Επίσης υπάρχει και πρόγραμμα παιδικων εκδηλώσεων.

3. Σήμερα στο ΑΠΘ ομιλία, με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη πριν από το 1912. Παράδοση και εκσυγχρονισμός με φόντο τη βαλκανική ενδοχώρα».

4. Η ομάδα τέχνης SourLiBoom, διοργανώνει πλήθος δράσεων με δωρεάν είσοδο. Τελευταία προσθήκη η λέσχη ανάγνωσης με πρώτη συνάντηση χθες.

5. Εκδηλώσεις από το Goethe Institut.

6. Για περισσότερες δωρεάν εξορμήσεις επισκεφτείτε και το σχετικό link του cityportal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια