Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Παραχώρηση οικοπέδων σε νέα ζευγάρια!!

Μετά από τη διαπίστωση περί ύπαρξης νέων οικογενειών στην Αμμουλιανή που δεν έχουν αποκατασταθεί στεγαστικά, η νομαρχία Χαλκιδικής υποσχέθηκε πως θα εξαντλήσει κάθε είδους δυνατότητα για να αποκατασταθούν αυτές οι οικογένειες με την παραχώρηση οικοπέδων.

Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό νησί της Χαλκιδικής με μόνιμο πληθυσμό. Βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους και απέχει από τη Θεσσαλονίκη 130 χιλιόμετρα. Με την απέναντι ακτή (Τρυπητή) συνδέεται με φεριμπότ. Τα δρομολόγια των πλοίων είναι τακτικά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
Το χρονικό διάστημα της μετάβασης στο νησί με φεριμπότ είναι μόνο 10 λεπτά. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία με δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής από και προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τις γύρω περιοχές.

Η δέσμευση λοιπόν του νομάρχη Χαλκιδικής ότι θα στηρίξει έμπρακτα τα νέα ζευγάρια που θα αποφάσιζαν να μείνουν στο νησί και να κάνουν οικογένεια, παραχωρώντας τους οικόπεδα μπαίνει στο στάδιο εφαρμογής.
Ξεκίνησε από 15-02-08 λοιπόν η υποβολή της σχετικής αίτηση στην Επιτροπή Απαλλοτριώσεων Χαλκιδικής με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα που θα παραλάβουν από την αρμόδια υπηρεσία ή το δήμο Σταγείρων-Ακάνθου, όπου ανήκει η Αμμουλιανή.
Για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν οικόπεδο στην Αμμουλιανή βασική προϋπόθεση, σύμφωνα με τις διατάξεις του από 24-4-85 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 239/23-5-85), είναι να μη διαθέτουν άλλο οικόπεδο σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να κατατεθούν στην Επιτροπή Απαλλοτριώσεων Χαλκιδικής μέχρι 15-4-2008, γραφείο 73, 2ος όροφος, διοικητήριο νομαρχίας, τηλ. 23713 51273.
Στόχος αυτής της απόφασης είναι να παραμείνουν οι νέοι στο νησί και να δραστηριοποιηθούν εκεί, είτε σε τουριστικές επιχειρήσεις είτε στην αλιεία. Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει σειρά έργων που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της Αμμουλιανής, όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις, η κατασκευή νέου αλιευτικού καταφυγίου και η κατασκευή βιολογικού σταθμού και αποχετευτικού δικτύου.

Μπράβο κύριε Νομάρχη… Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να προβάλλονται!! Δεν ξέρω όμως γιατί αλλά πιστεύω πως πολλοί που δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα διεκδικήσουν και ίσως θα πάρουν Δωρεάν οικόπεδα…..Γιατί μην Ξεχνάτε…Στην Ελλάδα ζούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια