Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Των Αστέγων το Μαρτύριο…..

Ονομάζεται……Κατάψυξη!!! Με Δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες υπό του μηδενός η ζωή των αστέγων γίνεται Πάγο-εφιάλτη. Η μόνη σωτηρία είναι δυστυχώς τα εγκαταλειμμένα κτίρια της Θεσσαλονίκης, τα κτίρια που δεν κλειδώνουν τα βράδια , ο σιδηροδρομικός σταθμός, οι εκκλησίες κλπ. Το μόνο που ζητάνε είναι μόνο λίγα λεπτά ζέστης και ύπνου.
Για στρώμα και κουβέρτες χρησιμοποιούν χαρτοκιβώτια, μέσα στα οποία κουλουριάζονται άυπνοι περιμένοντας να ξημερώσει. Όταν περάσει η νύχτα, ξαπλώνουν στα παγκάκια και στα γρασίδια, όπου προσπαθούν για λίγο να κοιμηθούν, παίρνοντας λίγη δύναμη από τον ήλιο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας της Ένωσης Καταναλωτών για την Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠOΙΖΩ), περίπου 230 άτομα ζουν σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη την πόλη. Η συντριπτική πλειοψηφία τους πάσχει από ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μη δέχονται καμία βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς.
Σε συνεργασία με μητροπόλεις, τη νομαρχία, το δήμο Θεσσαλονίκης, άλλους φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν δημιουργηθεί δύο χώροι, στους οποίους όμως δε θέλουν πολλοί άστεγοι να έρθουν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα, φοβίες και προκαταλήψεις, αφού στο παρελθόν κάποιοι τους εκμεταλλεύτηκαν. Κρύβονται σε γωνιές και μαζεύονται σε ομάδες, αφού παίρνουν κουράγιο από τη συντροφικότητα….
Πηγή : Αγγελιοφόρος
Αν κάποιος πολίτης εντοπίσει κάποιον άστεγο μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα της ΕΚΠOΙΖΩ (τηλ. 2310/231.856, 2310/ 409.897 και 2310/257.776), προκειμένου να του προσφερθεί βοήθεια….


Το κρύο είναι δύσκολο…. Αλλά χειρότερο είναι η απανθρωπιά και η αδιαφορία!!
Ανοίξτε λοιπόν την καρδιά σας σε αυτούς τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη! Βοηθήστε τους . Ο καθένας όπως μπορεί, με τον δικό του τρόπο.Επιπλέον όποιος θέλει μπορεί να πάει ρούχα που δεν χρειάζεται στο ισόγειο κατάστημα στην οδό Oλύμπου 64 που λειτουργεί υπό τη σκέπη της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.Είναι κρίμα να πετιούνται αυτά τα ρούχα, όταν κάποιοι άνθρωποι τα έχουν ανάγκη. Εκεί σίγουρα θα πάνε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη...
Δείτε παλίοτερα άρθρα μας :

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gnwrizw prosvpika "geitones" astegwn pu irtahn se epafh me armodious foreis (simperilambanomenou tou EKPOIZW) oi opoioi den kanan TIPOTA. ontws to provlima ine uparkto, alla min koroidevomaste oti uparxun organosis pu tha voithisun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστα...Τους αστέγους τους θυμάται η πολιτεία μόνο κάθε χριστούγεννα και πάσχα, όπου και αυτό το κάνουν, για να στηθούν μπροστά στις κάμερες και να δείξουν την "απέραντη" ευαισθησία τους. Μόλις όμως σβήσουν οι κάμερες, αυτή η "ευαισθησία" τους χάνεται...Έτσι έχει αρχίσει και δρα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας...Δεν νοιάζονται για τον διπλανό τους. Ζούμε την απόλυτη αποθέωση της καπιταλιστικής ματαιοδοξίας, όπου μόνος σκοπός μας είναι να αποκτούμε ανούσια υλικά αγαθά...Όμως κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος που ονομάζεται ανθρωπιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια