Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΛΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!! ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…?

Έργα ανάπλασης αλάνας Τούμπας Θεσσαλονίκης ΠΕΝΤΕ χρόνια μετά!! Με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώνεται το φανταστικό και ανυπέρβλητο έργο της ανάπλασης της αλάνας της Τούμπας σε χρόνο ρεκόρ!! Μόλις πέντε χρόνια.. Κι όμως …κι όμως. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς Τον ερχόμενο Φεβρουάριο αναμένεται να δοθεί στη χρήση των Θεσσαλονικέων τόσο η πεζογέφυρα, η οποία κατασκευάζεται άνωθεν της οδού Κλεάνθους, στην περιοχή της αλάνας της Τούμπας όσο και τα συμπληρωματικά έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. It’s unbelievable!! Καθ' όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών τμήμα του κεντρικού δρόμου θα παραμείνει κλειστό για λόγους ασφαλείας των οδηγών και των διερχόμενων.
Σήμερα στην περιοχή κατασκευάζεται η πεζογέφυρα στην αλάνα της Τούμπας που θα ενώσει τον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας με το Δημοτικό Κολυμβητήριο, καθώς και το έργο διαμόρφωσης της ευρύτερης περιοχής του πολιτιστικού κέντρου με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ.
Η πεζογέφυρα μήκους 55 μ. και πλάτους 16 μ. θα διαμορφωθεί και ως χώρος αναψυχής άνωθεν της οδού Κλεάνθους με καθιστικά, φωτισμό και πράσινο, ενώ στην περιοχή κατασκευάζονται και γήπεδα μπάσκετ και χώροι αναψυχής.
Με τις δύο αυτές εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ολοκληρώνεται η αξιοποίηση της αλάνας της Τούμπας . Παραδόθηκε το νέο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα Κέντρο Πολυμέσων που περιλαμβάνει αμφιθέατρο, εκθεσιακούς χώρους και βιβλιοθήκη όπως και ένα Δημοτικό Κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα μια εργολαβία για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κέντρου πολιτισμού….

***Αυτές οι αναπλάσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν καταντήσει serial και δείχνουν ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται κατά γράμμα…Μπράβο Δήμαρχε...Δεν σας προλαβαίνουμε....***

***Οι καινούργιες αναπλάσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο έτος θα παραδωθούν μετα το 2015 σύμφωνα με την προιστορία***

1 σχόλιο:

  1. Η αλλάνα θεωρείται έργο της Ολυμπιάδας και θα έπρεπε να είναι έτοιμη το 2004....εν τούτοις έχουμε 2009 και ακόμα φτιάχνεται...φανταστείτε ότι μία μέρα ολόκληρη στρώναν ένα παρτέρι με χόρτο...έλεος πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια