Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

ΟΑΣΘ Με ένα κλικ στον προορισμό σου

Πόσες φόρες σου έτυχε να πρέπει να πας σε ένα μέρος και να μην ξέρεις πώς να πας? Πόσες φόρες μπερδεύτηκες και έχασες πολύτιμο χρόνο κατεβαίνοντας σε λάθος στάση? Εγώ πάντως άπειρες!!! Και όμως ο ΟΑΣΘ η μοναδική δημόσια συγκοινωνία της πόλης μας σκέφτηκε για εμάς και βρήκε λύση…. ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ είναι το keyword!!! Συγχαρητήρια λοιπόν. Γιατί τα καλά πρέπει να τα λέμε. Έτσι? Έτσι έτσι….

Ο ΟΑΣΘ δίνει τη δυνατότητα μέσα από το site του, να επιλέξουν οι επιβάτες την καλύτερη διαδρομή για να μεταβούν στον προορισμό τους .
Με τη νέα υπηρεσία που παρέχει ο ΟΑΣΘ, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία της τηλεματικής, μπορούν οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο αναζήτησης του προορισμού. Μπορούν να μεταβούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε έναν προορισμό που δεν γνωρίζουν, να βρίσκουν προορισμούς που θέλουν και να ακολουθούν τη βέλτιστη διαδρομή, να ενημερώνονται από ποια στάση θα επιβιβάζονται, σε ποια στάση θα αποβιβάζονται, σε ποια γραμμή θα μετεπιβιβάζονται, πόσο θα περπατούν, ποιες αποστάσεις θα διανύουν κ.ά.
Ο πολίτης μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα και να επιλέξει "Αναζήτηση βέλτιστης διαδρομής" (κάτω αριστερά). Εκεί σημειώνει από πού ξεκινάει και το σημείο ενδιαφέροντος του, όπως στάση, δημαρχεία, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα, προξενεία, εκκλησίες, ξενοδοχεία, ταχυδρομεία. Αν ο επισκέπτης της ιστοσελίδας επιλέξει για παράδειγμα ότι θέλει να μεταβεί σε νοσοκομείο στο δήμο Θεσσαλονίκης, θα εμφανιστούν όλα τα νοσοκομεία που βρίσκονται στο δήμο και θα επιλέξει ένα από αυτά. Η αναζήτηση θα του δώσει την πληροφορία σε ποια στάση πρέπει να πάει, πόσα μέτρα θα διανύσει, ποια λεωφορειακή γραμμή θα πάρει, πού θα κατέβει, εάν θα χρειαστεί να περπατήσει για να πάει σε δεύτερη στάση, ποια θα είναι η συνολική απόσταση από την αφετηρία μέχρι τον προορισμό. Οι αποστάσεις μετρούνται σε μέτρα και εμφανίζονται τόσο όσον αφορά τις αποστάσεις που θα διανύσει ο επιβάτης με λεωφορείο όσο και τις αποστάσεις που θα διανύσει πεζός. Επίσης, προβάλλεται ένας χάρτης της περιοχής που τον ενδιαφέρει, οι στάσεις κάθε διαδρομής, όλες οι λεωφορειακές γραμμές που περνούν από κάθε στάση και από κάθε δήμο. Η εμφάνιση των βοηθητικών μενού σε κάθε επιλογή κάνει εύκολη την περιήγηση και ο τρόπος εμφάνισης κάνει την περιήγηση παιχνίδι. Σταδιακά, τα σημεία ενδιαφέροντος θα εμπλουτίζονται και συνεχώς θα διευρύνονται, όπως οδός και αριθμός αναχώρησης, οδός και αριθμός προορισμού και λοιπά στοιχεία ενδιαφέροντος που ομαδοποιημένα θα εισάγονται στο σύστημα πληροφόρησης.
Αξίζει να περιηγηθείτε στο site… Ποιος ξέρει μπορεί να γλιτώσετε και εσείς χρόνο και ταλαιπωρία…
Άντε και καλό μετρό….

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το έκαναν το site του ΟΑΣΘ και τους αξίζουν συγχαρητήρια! Χρειαζόταν να γίνει ένα site που να περιγράφει τόσο ξεκάθαρα τις γραμμές των λεωφορείων!

    Και αυτό με την αναζήτηση βέλτιστης διαδρομής και την απόσταση που θα διανύσεις πολύ χρήσιμο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια