Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Καλώς τα παιδιά……3 μηδέν!! Καλώς μας βρήκε το Μετρό


Ξυπνάτε με μπας και ονειρεύομαι!!! Ο Γνήσιος Σαλονικιός νομίζω ότι γεννιέται με το καημό «Μετρό εμείς…?ΜΠΑ…. ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ»
Εδώ και είκοσι παρακαλώ ολόκληρα χρόνια μας ανάγκασαν να ζούμε με αυτήν την προσμονή!! Όλο Υποσχέσεις στις υποσχέσεις ,θα το ένα Θα το άλλο και αποτέλεσμα μηδέν!!! Μάλλον για να είμαστε ακριβής το αποτέλεσμα ήταν ίσως το μεγαλύτερο σύγχρονο μνημείο της Θεσσαλονίκης, η λεγόμενη «τρύπα του μετρό» από εποχής Κούβελα!!! Η πόλη είχε αποκτήσει σημείο αναφοράς από το 1992!! Την τρύπα!!! Δεν το είχαμε πάρει όμως χαμπάρι τι συμβόλιζε τότε…. Με τα χρόνια απόκτησε την δικιά του μεγάλη σημασία για την πόλη μας!!! Όλες οι υποσχέσεις πήγαιναν μες την τρύπα!!!! Μιλάμε για 100% ευστοχία!!!

Το τελευταίο χρόνο όλοι στην Θεσσαλονίκη παίζουν σφαλιάρες ο ένας με τον άλλον…Μπας και ξυπνήσει κάποιος και μας πει τι πραγματικά συμβαίνει… Μπας και βλέπουμε κανα όνειρο. Πως μπορεί να πιστέψει ο Σαλονικιός ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή του μετρό έτσι τόσο απλά αφού του βγάλαν την Παναγία . Το βρίσκετε εσείς εύκολο…?Δεν Νομίζω !!!Τι για χαζό τον περνάτε? Και αναρωτιέται κανείς … «Μήπως η τρύπα γέμισε και είπαν να κάνουν κάτι ή απλά κάνουν μια μεγάλη επέκταση στην τρύπα για να βάζουν για τις επόμενες δεκαετίες όλες τις υποσχέσεις τους…..!!Ε?

Εμένα μου πήρε μήνες για να συνειδητοποιήσω ότι κάτι γίνεται εδώ…..ώσπου «Καλώς τον!!!!»Τσουπ έσκασε ο πρώτος από τους δύο μετροπόντικες (βέβαια σε κομμάτια). Εξάλλου, σταδιακά θα αρχίσουν να φτάνουν στη Θεσσαλονίκη τμήματα και του δεύτερου μετροπόντικα. Και αυτός θα τοποθετηθεί στο όρυγμα του Ν. Σ. Σταθμού, όπου και θα συναρμολογηθεί πιάνοντας δουλειά στις αρχές του 2008. Δέκα μέτρα την ημέρα θα προχωρούν οι μετροπόντικες . Για τη διάνοιξη της κάθε σήραγγας υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν περί τους 30 μήνες. Oι σχετικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Μάρτιο. Ναι Όλοι η πόλη θα γιορτάζει!!! Κάτι σαν το φεστιβάλ κινηματογράφου!!! ΘΑ το ονομάσουμε ΜΕΤΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛ!!! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Θα έχουμε προβολές στις αίθουσες του Ολύμπιον με όλους αυτούς που εδώ και 25 χρόνια υπόσχονταν Μετρό για να τα βλέπουμε και να γελάμε!! Θα υπάρχουν και θεματικά πάρτυ διάσπαρτα στην πόλη…Σε λέω Θα περάσουμε Φίνα…
Και όμως ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαπτίσαμε…..

Mετρό από το Κορδελιό μέχρι το αεροδρόμιο! Αυτά είναι τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ και της «Αττικό Μετρό ΑΕ» για τις επεκτάσεις του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά της Θεσσαλονίκης. «Στη δεύτερη φάση των επεκτάσεων του μετρό της Θεσσαλονίκης θα ενταχθούν και άλλες περιοχές της πόλης, προς αεροδρόμιο και Κορδελιό, προκειμένου σταδιακά να δημιουργηθεί ένα πλήρες δίκτυο μετρό στη Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετεί ολοένα και περισσότερους κατοίκους», δήλωσε ο κ. Σουφλιάς. O υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υποστήριξε ότι παράλληλα με τις εργασίες στα εργοτάξια του μετρό προχωρούν και οι μελέτες για τις επεκτάσεις του προς την Καλαμαριά και προς τη Σταυρούπολη, με πέντε χιλιόμετρα και πέντε σταθμούς και για τις δυο περιοχές. Στόχος είναι η δημοπράτηση και κατασκευή της πρώτης φάσης των επεκτάσεων να πραγματοποιηθεί παράλληλα με την κατασκευή του βασικού έργου του μετρό και να ολοκληρωθεί λίγο μετά τη βασική γραμμή (2012)». Έτσι, βάσει του προγραμματισμού, μέχρι το 2012 η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ελλάδα αφού τις το βγάλανε από την μύτη τόσα χρόνια, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν ολοκληρωθεί οι επεκτάσεις προς Καλαμαριά και Σταυρούπολη.
Πάντως εγώ αν δεν δω μετρό……δεν πιστεύω τίποτα!!!!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ…
ΛΕΤΕ Η ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑΣ?
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ? ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?

3 σχόλια:

  1. Σωστά τα λες φίλε μου.Έζησα στη Θεσσαλονίκη, και πράγματι το κυκλοφοριακό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα...Υποσχέσεις από τότε (1996) ακούγονταν για αυτά που σήμερα υλοποιούνται(?)...Μακάρι το Μετρό και η Υποθαλάσσια να κάνουν τα πράγματα πιο ανθρώπινα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και είναι κρίμα να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η περιφέρεια νοσεί...το ίδιο και η θεσσαλονίκη...φταίνε πολλοί...μα πιο πολύ οι ίδιο οι θεσσαλονικείς, που πάντα παραμυθιάζονται απο τους ανύπαρκτους πολιτικούς της...

    τα μυαλά μας πονάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο εξωτερικο πολεις με 100.000 κατοικους εχουν μετρο και το θεωρουν δεδομενο Σε εμας εδω η θεσσαλονικη με 1 εκατομμυριο αυτο ειναι μελλοντικο ονειρο χαχαχαχα Αυτη ειναι η Ελλαδαρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια