Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

TOP 10 ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ 2007


Ο Πλανήτης κινδυνεύει! Το φυσικό περιβάλλον καταστρέφεται. Οι ζωές όλων των ανθρώπων όπου και αν ζουν είναι υπό προθεσμία . Και εμείς το ανθρώπινο είδος τι κάνουμε? Συναντιόμαστε στο Μπαλί και βρίσκουμε μια συμβιβαστική λύση αναφορικά με την μείωση των εκπομπών αερίων και όχι μόνο . Και ενώ οι ΗΠΑ συμφώνησαν μετά από έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων και διεθνών πιέσεων, αμέσως μετά έβγαλαν ανακοίνωση που αναφέρουν ότι η συμφωνία του Μπαλί έχει και θετικές πλευρές, σημειώνεται ωστόσο ότι "οι ΗΠΑ έχουν έντονες ανησυχίες για ορισμένα σημεία της συμφωνίας". Δηλαδή, μια τρύπα στο νερό…
Μάλλον δεν έχουν καταλάβει όλοι, ότι έτσι όπως πάμε δεν θα υπάρχει μέλλον!! Για κανέναν .Είτε είναι οι ΗΠΑ είτε είναι η Ζιμπάμπουε .
Το 2007 είχε τρομακτικές φυσικές καταστροφές για την ανθρωπότητα!!! Τις δέκα μεγαλύτερες (σύμφωνα με την εφημερίδα Times και Cnn) τις παραθέτουμε παρακάτω:
Και φυσικά φέτος μετά από πολλά χρόνια έχει θέση και η Ελλάδα μας!! Γιούπι…
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε θέσεις από τις δέκα αφορούν τρομακτικές πλημμύρες στην Ασία και τις ΗΠΑ.

Εμείς θα αναφέρουμε κάποια επιλεγμένα.


1.Κυκλώνες στο Μπαγκλαντές
Χτύπησε στις 15 Νοεμβρίου 2007 και οι άνεμοι κυμαίνονται με ταχύτητα πάνω από 100 mph, Πάνω από χίλιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 500000 έχασαν τα σπίτια τους




4. Ο Τυφώνας Felix
Τυφώνας κατηγορίας 5 πλήττει την Nicaraqua και την Καραϊβική στις 4 Σεπτεμβρίου και ο άνεμος είχε ταχύτητα 160 mph. Ο Felix σκότωσε 101 ανθρώπους και κατέστρεψε τεράστιες εκτάσεις με δέντρα.

8. Σεισμός στο Περού
Ήταν 15 Αυγούστου όταν στο Περού χτύπησε σεισμός 8 ρίχτερ. 500 Άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κάτω από τα χαλάσματα και 1366 τραυματιστήκαν ενώ περισσότερα από 50000 σπίτια καταστραφήκαν ολοσχερώς Η πόλη Pisco, καταστράφηκε κατά 80%.

9. Καίγονται τα Ελληνικά Δάση
Το καλοκαίρι ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο η Ελλάδα καιγότανε!! Η θερμοκρασίες έφταναν τους 105°F.Οι χειρότερες πυρκαγιές έγιναν τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο και την Αθήνα και έχασαν την ζωή τους 70 άνθρωποι. Η φλόγες έφτασαν μέχρι και την αρχαία Ολυμπία οπού ευτυχώς σώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος την τελευταία στιγμή. Το καλοκαίρι αυτό κάηκε η μίση Πελλοπόνησος.

Παντού δυστυχία μα δεν μπορεί θα ξυπνήσουμε κάποτε…. Ελπίζω νωρίς, πριν είναι αργά!

Αν επιθυμείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο μπείτε στο site

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια