Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Αστυνομία: Χτυπάτε ελευθέρα αθώους πολίτες!!

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό έριξε στα «μαλακά» τους εφτά από τους οχτώ αστυνομικούς, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του 24χρονου Κυπρίου, Αυγουστίνου Δημητρίου, που εκτυλίχθηκε μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006 στη Θεσσαλονίκη. Στον αρχιφύλακα, ο οποίος στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε εμφανίζεται να κλοτσάει στο πρόσωπο τον 24χρονο, επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών αργίας με απόλυση. Σε άλλο αξιωματικό της ΕΛΑΣ επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών αργίας με πρόσκαιρη παύση, ενώ τρεις αστυφύλακες τιμωρήθηκαν με δύο και τρεις μήνες αργίας. Αντίθετα, απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία άλλοι δύο αστυφύλακες, οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό και φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το περιστατικό. Πριν από μερικούς μήνες, για την ίδια υπόθεση είχε επιβληθεί ποινή 15 ημερών αργίας και στον πρώην διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος επίσης ήταν παρών στο επεισόδιο, αλλά δεν αντέδρασε για να προστατεύσει το θύμα του ξυλοδαρμού.
Ευτυχώς ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, όταν πληροφορήθηκε την απόφαση, θεώρησε ότι οι ποινές που επιβάλλονται είναι ουσιαστικά «χάδι» για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται, γι’ αυτό και είναι αποφασισμένος να μην αφήσει να περάσει έτσι η υπόθεση. Για το λόγο αυτόν, όταν παραλάβει την έκθεση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, θα κάνει προσφυγή, ούτως ώστε να επανεξεταστεί η υπόθεση και να επιβληθούν βαρύτερες ποινές σε όσους κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή.

Για να δούμε….
Δηλαδή στην Ελλάδα για να αποδοθεί δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει κάποιος άνθρωπος με κάποια στοιχειώδης ευτηξία? Δεν υπάρχει τίποτα «σταθερό» σε αυτήν την χώρα, τίποτα αξιόπιστο? Πως καταντήσαμε έτσι μπορείτε να μου πείτε?

Αν δεν κάνω λάθος ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τους Πολίτες και όχι να τους δέρνει? Έτσι λέω εγώ. Αν ισχύει κάτι άλλο και δεν το έχω πληροφορηθεί ζητώ συγνώμη… Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα (και να ήταν τα μόνα….?) Τι εμπιστοσύνη μετά να έχεις στην αστυνομία ,την δικαιοσύνη και το κράτος? Που μπορείς να βρεις το δίκιο σου? Να πάρεις μια κουμπούρα και να κυνηγάς οποίον σε αδικεί ΚΑΙ σε εξευτελίζει ? Τι ΜΠΟΡΕΙΣ να κανείς?
Μια λύση ψάχνω να βρω αλλά… ΣΤΕΡΕΨΑ!!

1 σχόλιο:

  1. Όπως τα λές είναι φίλε Kourtgeo,αλλά φαίνεται πέσανε στα μαλακά αυτή γιατί έφταιγε η... ζαρντινιέρα! Ήμαρτον τί άλλο θα ακούσουμε! Καλά κάνεις και δείχνεις και τη φωτό του άτυχου φοιτητή, για να δούνε όλοι τα χάλια τους. Μακάρι να κάνει κάτι ο ανώτερός τους που είπες, αν και εγώ δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι η αστυνομία είναι για να προστατεύει βουλευτές, επιχ/τίες, μεγαλοεκδότες κ.λ.π. Οι υπόλοιποι, όλος ο λαός δηλαδή, τι; και εγώ ζητάω απάντηση σε αυτό το ερώτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια