Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Δημοτική αστυνομία= Μια πονεμένη ιστορία!!

Κεφάλαιο Χάος
Θεσσαλονίκη η πόλη του χαλαρά πάει πέθανε!! Ζούμε σε μια παράνοια. Η κατάσταση θέλει ψυχίατρο!! Αγανάκτηση, οργή, απελπισία είναι λέξεις καθημερινές.
Μήπως θέλεις να κινηθείς στην Θεσσαλονίκη αυτές της μέρες? Χα…το άλλο με το Τοτό το ξέρεις?

Τα έργα , οι "ρυθμίσεις" και η δημοτική αστυνομία απορύθμισαν τη καθημερινότητα των πολιτών. Αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες δεν σέβονται τους συμπολίτες τους. Βόλτα στο κέντρο της πόλης για μία ματιά στις βιτρίνες με θηριώδη τζιπ,. Διπλοπαρκαρίσματα (μέχρι και τριπλοπαραρίσματα) σε απίθανα σημεία αχρηστεύουν δρόμους, που θα έδιναν διέξοδο στον κυκλοφοριακό αδιέξοδο. Εκεί πρέπει η τροχαία και η δημοτική αστυνομία να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους με τους παρανομούντες. Γιατί οι λίγοι δεν μπορούν να βολεύονται σε βάρος των πολλών. Και εγώ μαζί τους είμαι. Φτάνει να κυνηγάμε το άδικο και όχι το παρανοϊκό.

Κεφάλαιο Δημοτική αστυνομία
Αν κάνεις καμιά βόλτα στους δρόμους της πόλης θα καταλάβεις γιατί έχουμε πάρει το χρυσό μετάλλιο στην ασφάλεια!! Εκατοντάδες δημοτικοί αστυνομικοί με το μπλοκάκι κυνηγάνε αθώους και ενόχους βάζοντας πρόστιμα σε όποιον κυκλοφορεί σε αυτό το πολύπαθο κέντρο!!

Η αίσθηση μου πάντως (και εκεί είναι που τρελαίνομαι) είναι ότι η δημοτική αστυνομία έχει καθαρά εισπρακτικό ρόλο!! Σε κάθε γιορτή και πανηγύρι τσουπ. Σκάνε μύτη…. Οι αστυνομικοί του δήμου και μοιράζουν «δωράκια» (χιλιάδες πρόστιμα). Τους τελευταίους δε μήνες το έχουν παρακάνει και παίρνουν και τις πινακίδες σε σημεία μάλιστα που τα κανονικά παρκαρισμένα και όχι διπλοπαρκαρισμένα δεν ενοχλούν την κυκλοφορία σε αντίθεση με άλλους δρόμους όπου συμβαίνουν τρέλα πράγματα (βλέπε Κρήνη και Μέγαρο όπου πολλές φορές έχουμε και τριπλοπαρκαρισμένα!! Ήμαρτον).
Εγώ πίστευα ότι ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας ήταν να εξυπηρετήσει τους πολίτες αυτής της πόλης και να διευκολύνει την κατάσταση, γιατί είναι για κλάματα! Δεν μπορεί σήμερα, ώρα 13:30 το μεσημέρι, δυο δημοτικοί αστυνομικοί να γράφουν κλήσεις σε αυτοκίνητα που δεν παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία ενώ εκατό μέτρα πιο κάτω ήταν ένα λεωφορείο(όχι του ΟΑΣΘ) διπλοπαρκαρισμένο και δημιουργούνταν απίστευτο κυκλοφοριακό χάος!! Και αυτό το παράδειγμα δεν είναι το μοναδικό…

Κεφάλαιο Συμπεράσματα

Όταν η είσπραξη γίνεται αυτοσκοπός τότε χάνει και η δημοτική υπηρεσία την ουσία της ύπαρξης της και αποκτά μόνον εχθρούς!!

Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να υπάρξει σαφής και αμερόληπτη πολιτική της δημοτικής αρχής που να έχει σκοπό την ουσία ,που είναι η εξυπηρέτηση του δημότη και όχι τον εντυπωσιασμό και την είσπραξη προστίμων που γεμίζουν τα ταμεία όταν έχουμε γιορτές και πανηγύρια.
Και για να μην παρεξηγούμαστε…. Θέλω η δημοτική αστυνομία να είναι αυστηρή εκεί που πρέπει και θα είμαι ο πρώτος που θα τους χειροκροτήσει …

2 σχόλια:

  1. Ελα μια βόλτα από το www.katagelies.gr/katagelies/ να δείς μερικές καταγγελίες για την Δημοτική Αστυνομία(συγκεκριμένα εδώ http://www.katagelies.gr/katagelies/component/option,com_loudmouth/task,topic/id,122/Itemid,36/
    εδώ
    http://www.katagelies.gr/katagelies/component/option,com_loudmouth/task,topic/id,141/Itemid,36/
    και εδώ
    http://www.katagelies.gr/katagelies/component/option,com_loudmouth/task,topic/id,140/Itemid,36/
    το πρώτο κοντεύει τις 13000 θεάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω γνωστό στην Δ.Α. και ξέρω πόσο δύσκολη είναι η ζωή τους.

    Σε αυτή τη χώρα "πανηγύρι", όλοι θέλουμε να διορθωθούν όλα, με την δική μας όμως οπτική γωνία και σκεπτικό.

    Είναι παράλογο να μιλάμε για εισπρακτικά μέτρα, διότι η ίδια η φύση της νομοθεσίας προβλέπει χρηματικό πρόστιμο και όχι άλλες ποινές.

    Άρα, ο παρανομών, πληρώνει. Και πολύ καλά κάνει. Και καλώς παίρνουν πινακίδες.

    Σε αυτή τη χωρα θέλουμε να επιβάλλουμε την τάξη χωρίς όμως το μέσο επιβολής της τάξης. Είμαστε εντελώς παρανοϊκοί δηλαδή. Πως θα πείσεις τον κάθε ενα που πετάει την αμαξάρα του στο κέντρο της κάθε πόλης, να μη το ξανακάνει; Με το πρόστιμο. Δεν έχουν άλλο τρόπο οι δημοτικοί αστυνομικοί.

    Όσο για το δημόσιο μέσο που αναφέρεις παραπάνω (που μπλόκαρε το δρόμο), έχω την εντύπωση πως δεν έχουν δικαιοδοσία οι Δ.Α. σε αυτό. Χωρίς όμως να είμαι βέβαιος...

    Εν κατακλείδι, εγώ είμαι υπέρ των Δ.Α. και των "εισπρακτικών μέτρων" γιατί έτσι επτάσει ο νόμος.

    Παρανομείς; Πλήρωνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια