Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Χάνονται τα κονδύλια για το ΣΕΙΧ ΣΟΥ!! Εμπρός λοιπόν πάτε χτίστε και εκεί, να δούμε τι θα καταλάβετε..!! "Παλιό" Ελληνάρες…

Τη σχεδόν βέβαιη απώλεια των κοινοτικών κονδυλιών του Ταμείου Συνοχής για την προστασία του Σέιχ Σου καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αρμόδια επίτροπος κ.Χούμπερ ανέφερε ότι από τα 41,4 εκ. ευρώ για έργα δασικής Προστασίας, οι Ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει μόνο μια προκαταβολή 4,8 εκ. ευρώ .Τα 30εκ. προορίζονταν για το έργο «Εξοπλισμός Πυρόσβεσης και Δασική προστασία» και τα 11,4 για την προστασία του Σέιχ Σου. Λίγους μήνες πριν τη λήξη το ταμείου Συνοχής 2000-2006 έχουμε απορροφήσει μόνο το 11,5%.

Για την Ιστορία η δασική περιοχή που βρίσκεται στους λόφους ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη, στο Ασβεστοχώρι και στο Πανόραμα ονομάζεται Δάσος Σέιχ Σου. Πρόκειται για ένα τεχνητό δάσος που αναδασώθηκε συστηματικά από την εποχή του μεσοπολέμου. Η ονομασία του, σημαίνει νερό του Σεΐχη και προήλθε πιθανώς από κάποια βρύση που υπήρχε εκεί. Από το 1800 έως το 1900 περίπου η περιοχή ήταν δάσος από δρυές. H περιοχή ήταν χέρσα και η πρώτη προσπάθεια αναδάσωσης έγινε το 1929 από τους καθηγητές Π. Kοντό και X. Γεωργόπουλο. Σε διάστημα 60 χρόνων φυτεύτηκαν περίπου 5 εκατομμύρια δέντρα. Σήμερα το δάσος του Σέιχ Σου είναι το Περιαστικό Δάσος της Θεσσαλονίκης και καταστρέφετε καθημερινά

Η όλοι κατάσταση είναι τραγελαφική.. Να γελάς ή να κλαις με τόση χαζομάρα δίπλα σου. Μας τα δίνουν βρε τα λεφτά και δεν τα παίρνουμε!!! Είμαστε ανώτεροι έμεις!! Τι να τα κάνουμε τα ψίχουλα αυτά…Και να φανταστεί κανείς ότι μετά το τραγικό γεγονός του καλοκαιριού έπρεπε να κινηθούμε τάχιστα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στην προστασία των Δασών που μας απέμειναν….Και πιστέψτε με δεν είναι και πολλά!!!

Ο πνεύμονα της πόλης μας εκπέμπει και SOS…

2 σχόλια:

  1. Pos tolmas na grafeis ena tetio arthro pou apotelei ksekathari epithesi ston Nomarxi tou 56%. Pote na prolabei o anthropos na parei afta pou tou dinoun. Einai pio piasariko na klegete kai na trexei apo kanali se kanali, apo to na balei ton kolo tou kato kai na organosei tin nomarxia tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ti na πω μηπως και μεις δεν βολευομαστε;;Για τους θεσσαλονικεις το λενε..ειμαστε χαλαρααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια