Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Το Σέιχ Σου ΧΩΜΑΤΕΡΗ?

Σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το δάσος του Σέιχ Σου. Μπάζα, γυαλιά, πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, λάστιχα αυτοκινήτων, παλιά έπιπλα, λεκάνες τουαλέτας, διαλυμένα και καμένα δίκυκλα ή αυτοκίνητα, αλλά και κάθε είδους απορρίμματα και άχρηστα αντικείμενα συνθέτουν τις εικόνες της ντροπής. Τα συνεργεία καθαρίζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα τις δασικές περιοχές στα όρια των αρμοδιοτήτων τους, αλλά επιβεβαιώνουν ότι τα σκουπίδια και τα μπάζα είναι διάσπαρτα στο δάσος, καθώς δε δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια από την Πολιτεία, για να «χτυπηθεί» το πρόβλημα στη ρίζα του. Επιπλέον, ζητούν την 24ωρη αστυνόμευση του Σέιχ Σου, με σκοπό την καλύτερη περιφρούρησή του από τους ασυνείδητους που ξεφορτώνουν παράνομα στα ρέματα τις νυχτερινές ώρες μπάζα, οικοδομικά υλικά και κάθε είδους σκουπίδια.

Εικόνες από το μέλλον? Που είναι το δάσος ΟεΟ...

Για την πλήρη υποβάθμιση του περιαστικού δάσους είχε διαταχθεί τον περασμένο Ιούλιο προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος διενήργησε αυτοψία στο Σέιχ Σου, κατά την οποία είχε διαπιστώσει ότι το δάσος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, εικόνα που παραμένει μέχρι και σήμερα

Oι δήμαρχοι ζητούν κονδύλια. Εκπρόσωποι του δασαρχείου Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι η έλλειψη προσωπικού και μηχανημάτων καθιστά αδύνατη την περιφρούρηση του Σέιχ Σου τις νυχτερινές ώρες, αλλά επισημαίνουν ότι σημαντικός όγκος απορριμμάτων έχει απομακρυνθεί από το δάσος σε συνεργασία με τους αρμόδιους δήμους.
Oι οικολογικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ευρύτερα η Πολιτεία δεν ενδιαφέρονται για το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν έχουν λάβει ουσιαστικά μέτρα για την καθαριότητα και την προστασία του και ζητούν την άμεση σύσταση ενιαίου φορέα διαχείρισης.
Φυσίκα δεν φταίει για αυτό το χάλι μόνο η πολιτεία!! Η βρωμιά μας και η "καγκουριά" μας φταίει!! Είναι ορισμένοι συμπολίτες μας που μόνο απαιτούν και φωνάζουν αλλά οι ίδιοι παρανομούν και πετάνε ότι δεν χρειάζονται στο Δάσος μας, τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας!!Το μόνο που έχω να πω είναι πως τους λυπάμε πραγματικά γιατί είναι ......"ανεγκέφαλοι"!!

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

ΠΗΓΗ:ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Για το σειχ Σου όταν κάηκε πριν απο 11 χρόνια, βγηκαν όλοι μα όλοι και είχαν υποσχεθει να το ξαναγεμίσουν με δέντρα. Γέμισε με μεζονετες τελικά....
    Αφου δεν το γουστάρουμε το πράσινο τι υποκρινόμαστε?
    Βγαίνεις στο εξωτερικό και βλέπεις αυτα τα καταπληκτικά πάρκα και ζηλεύεις αλλά η μεγάλη διαφορά ξέρεις ποια είναι φίλε?
    Εδώ την Κυριακή θα πας για καφέ και οχι στο Σειχ Σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΚΟ ΚΕΑΝ-Κυτταρο Εναλλακτικων Αναζητησεων Νεων-www.kean.gr- και το Παραρτημα Θεσαλονικης,
    σε συνεργασια με τον Δημο Αγ.Παυλου,
    προετοιμαζει εξορμηση καθαρισμού του Δάσους του Σειχ Σου....2 Ιουλιου...Συντομα περισσοτερες λεπτομερειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια