Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Δήμαρχε…Χρωστάμε?

Με νέα διακοπή εργασιών, την τρίτη κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, απειλείται το έργο κατασκευής του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, λόγω χρέους 8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονίας, η κατασκευάστρια κοινοπραξία απέστειλε την περασμένη Τετάρτη τελεσίγραφο προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας πως εάν έως το τέλος Φεβρουαρίου δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα, τα οποία ανέρχονται σε 6,7 εκατομμύρια ευρώ, τότε θα προχωρήσει σε νέα διακοπή εργασιών. Μάλιστα η ανάδοχος κοινοπραξία εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο εγκατάλειψης του έργου.
Ότι έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο έως και σήμερα, δεν έχει πληρωθεί. Τα οφειλόμενα από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως το τέλος Ιανουαρίου 2008 ανέρχονται σε 6,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εάν συνυπολογιστούν και οι εργασίες του Φεβρουαρίου τα οφειλόμενα θα υπερβούν τα 8 εκατ. ευρώ. Έως τώρα έχει εκτελεστεί σχεδόν το 65% του έργου που αντιστοιχεί περίπου σε 33 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι ο τελικός προϋπολογισμός του θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. Ευρώ.


Η διαδρομή των χρημάτων σε μια Ελλάδα χωρίς Γραφειοκρατία!!!Χα ας γελάσουμε όλοι μαζί..

Η δημοτική αρχή, πέρα από την απροθυμία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να χορηγήσει τα απαιτούμενα κονδύλια, έχει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν εξαιτίας της δαιδαλώδους διαδρομής που ακολουθούν τα κονδύλια μέχρι να φτάσουν στον τελικό δικαιούχο. Τα χρήματα, μετά τη χορήγησή τους από το υπουργείο Οικονομίας, πηγαίνουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ και από εκεί, μέσω της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καταλήγουν στον δικαιούχο. Ορισμένες φορές μάλιστα παρατηρήθηκε το φαινόμενο να "χάνονται" χρήματα στη διαδρομή, καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ παρακρατεί μέρος του ποσού, για να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες, τις οποίες θεωρεί περισσότερο επείγουσες. «Α ρε Ελλαδιστάν»

Υπενθυμίζεται ότι άλλες δύο φορές κατά το παρελθόν είχαν διακοπεί οι εργασίες κατασκευής του νέου δημαρχείου και πάλι λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή των οφειλομένων.(Φθινόπωρο του 2006 και Απρίλιο του 2007).

Το έργο Θα ολοκληρωθεί κατά τουλάχιστον επτά μήνες αργότερα. Ενώ λοιπόν θα ολοκληρώνονταν τον Ιούλιο του 2008 τώρα προβλέπεται η ολοκλήρωση του το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Για να δούμε…Λέτε να μεινουμε μόνο στις Μακέτες?

Πηγή Φώτο:Φωτογραφικό Πρακτορείο Θεσσαλονίκης

5 σχόλια:

  1. εμένα με ενοχλεί τρομερά αυτό το τσιμεντένιο τερατούργημα που κρύβει το βυζαντινό μουσείο -ένα από τα πιο όμορφα σύγχρονα κτίρια της πόλης- από την θάλασσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα να δεις!!! Δεν μπορούσε να το κάνει στο στρατηγείο στο 3ο σώμα στρατού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα είναι σαν σταλινικό μπλοκ εργατικών κατοικιών!
    Τι να πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. na min to paratisun aplws, na to GKREMISUN. kai me tin eukairia an parun fora den gkremizun kai merika akomh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι να πουμε τωρα....για γελια και για κλαμματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια