Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Αεροπορικά Εισιτήρια σε... χαμηλή τιμή!! Κόσμε ετοιμάσου ….έεεεερχομαι….

Φτηνές αεροπορικές εταιρείες……Welcome to Thessaloniki!!
Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, στην πλειονότητά τους γερμανικές έχουν εντάξει το αεροδρόμιο "Μακεδονία" στα δρομολόγιά τους και προσφέρουν εισιτήρια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές...
Η Θεσσαλονίκη αρχίζει δειλά να εμφανίζεται στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Δεν είναι δυνατό μετά από αδράνεια ετών να περιμένουμε θαύματα από τη μια στιγμή στην άλλη… Σύμφωνα με τους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς στην περιοχή, η ύπαρξη δρομολογίων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, που μπορούν να φέρουν τουρίστες στη Θεσσαλονίκη και να της δώσουν το χαρακτήρα του προορισμού διημέρου, είναι ιδιαίτερα καταλυτική.


Ποιες είναι όμως οι φτηνές αεροπορικές εταιρείες που συνδέονται με το αεροδρόμιο "Μακεδονία"?

Germanwings
Με μότο "πετάξετε ψιλά, πληρώστε φτηνά" η γερμανική εταιρεία "χαμηλών πτήσεων" Germanwings γίνεται ολοένα και περισσότερο δημοφιλής, καθώς οι προσφορές της ξεκινούν από 9 ευρώ (χωρίς τους φόρους) ανά διαδρομή, ενώ κατά περιόδους πραγματοποιεί προσφορές με... 0 ευρώ. Από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πετάξουν προς τη Γερμανία και συγκεκριμένα σε Στουτγάρδη και Κολωνία. Το δίκτυο της εταιρείας στην Ελλάδα αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό, ενώ η πληρότητα της Germanwings αγγίζει το 90%.(www.germanwings.com, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310-473212)

AIRBERLIN
Ιδιαίτερα αγαπητή είναι για όσους ταξιδεύουν στη Μεσόγειο, στα Κανάρια Νησιά και στη Βόρεια Αφρική η γερμανική AirBerlin.Η AirBerlin συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας (μεταξύ αυτών Μόναχο, Στουτγάρδη, Δρέσδη, Αμβούργο, Ανόβερο κ.ά.), αλλά και με την Αυστρία (αεροδρόμια Λιντς, Σάλτσμπουργκ). Η τιμή του εισιτηρίου ξεκινά από 49 ευρώ (http://www.airberlin.com/).

LTU
Η LTU συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Φραγκφούρτη, Αμβούργο, Μόναχο και Βιέννη. Επιπλέον εκτελεί πτήσεις από Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κάρπαθο, Καβάλα, Κω, Μύκονο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Σάμο, Ζάκυνθο με κατεύθυνση αρκετές πόλεις τις Γερμανίας, όπως Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Κολονία, ενώ ενώνει κάποια νησιά και με πόλεις της Αυστρίας, όπως το Λιντς, η Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ. Αρκετά δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστικά είναι τα εισιτήρια της LTU από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς ξεκινούν από 59 ευρώ χωρίς του φόρους (www.ltu.de, 80111330320).

EASY JET
H Easy Jet συνδέει την Θεσσαλονίκη με το Ντόρτμουντ(οι τιμές αρχίζουν από 34,99 ευρώ (απλή μετάβαση), συμπεριλαμβανομένων των φόρων.), ενώ από τις 30 Ιανουαρίου συνδέει δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λονδίνο, με τρεις πτήσεις την εβδομάδα. Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου οι πτήσεις θα αυξηθούν σε τέσσερις την εβδομάδα. Οι τιμές αρχίζουν από 38,99 ευρώ για απλή μετάβαση μαζί με όλους τους φόρους.H εταιρεία από 1 Απριλίου εντάσσει στο πρόγραμμά της την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκη - Βερολίνο. Το νέο δρομολόγιο θα έχει συχνότητα τριών πτήσεων την εβδομάδα, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων αρχίζουν από 62,98 ευρώ με επιστροφή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίων. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.easyjet.com/el)..

SKYEUROPE
Σε 44 προορισμούς 19 ευρωπαϊκών χωρών πετά η Skyeurope. Η Skyeurope (www.Skyeurope.com) συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Μπρατισλάβα, την Πράγα και τη Βιέννη. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν για απλή μετάβαση από 27 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων).


TUIFLY
Η TUIfly, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Στουτγάρδη, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Ανόβερο, Φραγκφούρτη, Ντίσελντορφ και Βρέμη. Οι τιμές για επιλεγμένους προορισμούς ξεκινούν (για απλή μετάβαση) από 19,99 ευρώ. Οι κρατήσεις των εισιτηρίων μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας www.TUIfly.com. H TUIfly είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Γερμανίας και το 2007 μετέφερε 13,5 εκατ. επιβάτες.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Εκτός όμως από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, και άλλοι αερομεταφορείς προσφέρουν ιδιαιτέρως χαμηλούς ναύλους, φθάνοντας αρκετές φορές στα επίπεδα των low cost αεροπορικών εταιρειών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές (www.olympicairlines, τηλ. κρατήσεων 2310 368666) και η Aegean Airlines (www.aegeanair.com, τηλ. κρατήσεων 2310 280050). Αυτή την περίοδο οι Ολυμπιακές Αερογραμμές προσφέρουν πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη για Νέα Υόρκη με 302 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι). Χαμηλές τιμές προσφέρουν κατά καιρούς η ολλανδική KLM, η ιταλική Alitalia και η γερμανική Lufthansa. Πρόκειται για κρατήσεις που γίνονται και προπληρώνονται πολύ νωρίς και πραγματοποιούνται συνήθως μέσω Ίντερνετ.

Πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς

Αυστρία: Λιντς, Σάλτσμπουργκ, Βιέννη
Γερμανία: Βερολίνο, Κολονία, Δρέσδη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Ανόβερο, Μόναχο, Μίνστερ, Νυρεμβέργη, Πάντερμπορν, Ντόρτμουντ, Στουτγάρδη, Βρέμη
Αγγλία: Λονδίνο
Τσεχία: Πράγα
Σλοβακία: Μπρατισλάβα

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το ρεπορτάζ σου, όμως θα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας, πως μπορεί να κρύβονται αρκετοί κίνδυνοι πίσω από "όμορφες" προσφορές!Από άσχημακ αι επικίνδυνα αεροπλάνα, μέχρι και απάτες...Όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια ένα πρόγραμμα διακοπών,που διαφημιζόταν από όλα τα μέσα, και σου έλεγε διακοπές με λίγα ευρώ και ξαφνικά η εταιρία εξαφανίστηκε, παίρνοντας και τα λεφτά που είχε δώσει ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα το σκεφτόμουν να πετάξω από Θεσ/νίκη, όταν ήμουν Λονδίνο...Αλλά μακριά μου πέφτει, βρε παιδί μου. Πως φτάνεις μετά Αθήνα;:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεταξα με TUIfly τον περασμένο Οκτωβριο και τον Ιανουάριο του 08, σε τιμή πιο φτηνή απο ότι Θεσσαλονικη-Παλιουρι!! Σε πληροφορω ότι τα πάντα ήταν άψογα, άνετα καθίσματα με ευρυχωρία στα πόδια!!και στο πλάι, πλήρη ενημέρωση πτήσης μέσω κλειστού δικτύου τηλεόρασης, μαξιλαράκι αυχένα!!(στη μια απο τις δύο πτησεις), και καφές, τσάι, σαντουιτς... τσιμπιώμουνα για να πιστέψω ότι αυτα μου συνέβαιναν στα αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια