Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Βατοπεδιάδα…… Της εκκλησίας το ανάγνωσμα!!

Μοναχοί επιχειρηματίες ....Ανταλλαγές οικοπέδων σε εξευτελιστικές τιμές…διαφθορά στην πολίτικη και εκκλησιαστική ζωή του τόπου και ένας πολίτης που πολεμάει βράδυ πρωί για ένα μεροκάματο…Τόσες αντιθέσεις πως μπορούν χωράνε σε μια τόσο μικρή χώρα?
Μοναχοί επιχειρηματίες..Δεν το χωράει ο νους μου... Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου σε αυτήν την χώρα!! Ας μου πει κάποιος ότι βρισκόμαστε στο πάτο γιατί και άλλο κάτω δεν το αντέχω. Το Άγιο όρος πρέπει μάλλον να κάνει την αυτοκάθαρση του όπως και η πολιτική ζωή του τόπου .Το κλίμα είναι βαρύ. Σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης ο απλός ταλαιπωρημένος πολίτης βλέπει να ξεπουλιούνται τεράστιας αξίας ακίνητα σε περιοχές φιλέτα σε εξευτελιστική τιμή και απορεί?
Μετά σου φταίει ο πολίτης αν δεν υπάρχουν έσοδα στο κράτος ρε μεγάλε? Θες να πουλήσεις …πούλα(που και αυτό συζήτηση χωράει…) ….αλλά όχι ξεπούλα… Θες να ανταλλάξεις ? Γνωστοποίησε τις προθέσεις και τα λέμε….Απλά τα πράγματα. Ο Κωστάκης έλεγε όλα στο Φως ,τέλος στην διαφθορά. Που πήγαν όλα αυτά?
Τα πήρε το ποτάμι?

Το κλίμα στο Άγιο όρος είναι βαρύ. Αλλά εμένα δεν μου λέει κάτι αυτό...Θέλω να δω έργα-δράσεις. Βεβαία υπάρχουν έντονες αντιδράσεις της πλειονότητας της μοναστικής κοινότητας του Αγίου Όρους για τα σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με τη Μονή Βατοπεδίου. Το θέμα τέθηκε και συζητήθηκε στην Έκτακτη Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας, που αποτελεί το ανώτατο όργανο της μοναστικής κοινότητας και συνήλθε τις μέρες αυτές αποτελούμενο και από τους 20 προϊσταμένους-ηγουμένους των 20 αγιορείτικων μοναστηριών καθώς και των αντιπροσώπων τους. Τα όσα ακούστηκαν στη Σύναξη έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ δεν έπεισαν οι εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει ο αντιπρόσωπος της Μονής Βατοπεδίου μοναχός Ευδόκιμος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «τηρήθηκαν πλήρως οι νόμιμες διαδικασίες και υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις ενέργειές της».
Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα της Μονής Βατοπεδίου και τις σκανδαλώδεις αγοραπωλησίες. Για να δούμε τι θα γίνει .....
Να σημειωθεί ότι οι προκλητικές δραστηριότητες των υπευθύνων της Μονής Βατοπεδίου, την οποία τα τελευταία χρόνια ελέγχει μια αδελφότητα Κυπρίων μοναχών με επικεφαλής τον ηγούμενο Εφραίμ, τέθηκε από τους Αγιορείτες και στον ίδιο τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγιον Όρος.
Την ίδια ώρα σε συνάντησή του με τους εκκλησιαστικούς συντάκτες ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έκανε τη διαπίστωση ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος και συμπλήρωσε με νόημα «δεν δίνουμε υποσχέσεις θα μιλήσουμε όταν έχουμε να παρουσιάσουμε έργο, προτιμώ να είμαι βουβός, παρά φλύαρος».

Τέλος εισαγγελική παρέμβαση για τις αγοροπωλησίες που αφορούν στις αγοραπωλησίες ακινήτων από τη Μονή Βατοπεδίου, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η οποία θα διατάσσει δικαστική έρευνα από μηδενική βάση για όλες τις πωλήσεις και τις ανταλλαγές στις οποίες εμπλέκεται η Μονή. Η έρευνα θα διεξαχθεί σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ αναμένεται σχετική ανακοίνωση του Εισαγγελέα.
Έχει ψωμί η υπόθεση αλλά αμφιβάλλω αν θα μάθουμε ποτέ όλη την αλήθεια…Την υπόθεση την βλέπω να μπαίνει στο αρχείο για μια ακόμα φορά….Ελλάδα είσαι

1 σχόλιο:

iLove σχόλια