Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Πολυϊατρείο απόρων ΚΑΙ αστέγων της ΕΚΠΟΙΖΩ!!!

Πρωτοβάθμια περίθαλψη στους περίπου 230 άστεγους αλλά και στους άπορους που διαβιούν στη Θεσσαλονίκη θα προσφέρει το πολυϊατρείο που δημιούργησε η ΕΚΠΟΙΖΩ με τη συνδρομή εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών και τη χορηγία ιατρικού εξοπλισμού από την ΕΥΑΘ σε κτίριο της οδού Αμύντα 11, το οποίο παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Το πολυϊατρείο, δεν αναπληρώνει τα Κέντρα Υγείας ούτε τις υπηρεσίες που παρέχονται στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά καλύπτει τα υπάρχοντα κενά και προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άτομα τα οποία για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να αποταθούν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Για παράδειγμα υπάρχουν άστεγοι ή άποροι που διώκονται για μικροαδικήματα και δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο γιατί πρέπει να δώσουν τα στοιχεία τους και φοβούνται μήπως συλληφθούν.
Στο κτίριο που στεγάζει το πολυϊατρείο αστέγων και απόρων παρέχεται συσσίτιο το πρωί σε 100 άτομα και το βράδυ σε 200, ενώ επί της οδού Ολύμπου 24 λειτουργεί κατάστημα από το οποίο παρέχονται δωρεάν ρούχα σε απόρους και αστέγους.
Το πολυϊατρείο απόρων της ΕΚΠΟΙΖΩ, ο ιατρικός εξοπλισμός του οποίου υπήρξε χορηγία της ΕΥΑΘ, εγκαινιαστηκέ στις 5 Σεπτεμβρίου 2008.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΥΑΘ και η ΕΚΠΟΙΖΩ συνεργάζονται ήδη στο πλαίσιο κοινής καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού για την ανάγκη εξοικονόμησης νερού, μέσα από φυλλάδια που εμφακελώνονται στους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ.
Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, Ένωσης Καταναλωτών για την "Ποιότητα της Ζωής" είναι μια επίσης μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση με ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων που εκτείνονται από τις περιβαλλοντικές έως τις κοινωνικές και πολιτιστικές.
Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται και να προβάλλονται..Συγχαρητήρια λοιπόν στην EΥΑΘ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΖΩ για αυτήν τους τη προσπάθεια...

3 σχόλια:

  1. Γιώργος Μωυσιάδης
    πρέπει να δόσω συγχαριτήρια στον συναδελφο και φίλο Αλέκο Σταυράκη,που δείχνει κάθε στιγμή την αγάπη του για τους αναξιοπαθούντες.Μπράβο Αλέκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι άριστες. Αλλά δεν είναι στόχος ενώσεων καταναλωτών. Ο κ. Αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι πρόεδρος ένωσης καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μας πει πότε εκλέχτηκε, από ποιους και με ποιες απολογιστικές διαδικασίες; Στο μητρώο ελληνικών ενώσεων καταναλωτών όπου είναι καταγεγραμμένες όλες οι ενώσεις αυτή η ένωση δεν υπάρχει. Από που χρηματοδοτείται και γιατί; Αν θέλει ο κύριος Σταυράκης να κάνει φιλανθρωπικό έργο μπράβο του και μαζί του, αλλά ως πολίτης μεμονωμένος και όχι με τη σφραγίδα ένωσης προσώπων. Σε αυτή τη χώρα έχουμε πείξει στους γιαλαντζή προέδρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνήσω ότι τετοίες προσπάθειες πρεπεί να προβάλλονται και να αναδεικνύονται...Για να ξυπνάνε κάπως την κοινωνία..Από εκεί και πέρα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με της διαδικάσιες εκλόγης κλπ δεν το ξέρω.Με βάση όμως την σελίδα http://www.ekpizo.gr/el/ekpizo/ υπάρχει νομική υπόσταση.Επιφυλάσσομαι πάντως και θα το ψάξω..Ευχαριστώ για τον σχολιασμό σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια