Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΡΓΑ στην περιφερειακή και στην εθνική προς Χαλκιδική !!!

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-09-08 και για ενάμιση μήνα Θα γίνονται έργα στην περιφερειακή και στην εθνική προς Χαλκιδική, πράγμα που σημαίνει ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ...
Τα έργα αφορούν την εγκατάσταση συστήματος πληροφόρησης. Το σύστημα που εγκαθίσταται στους δύο κομβικούς άξονες θα πληροφορεί τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο για όλα τα συμβάντα αλλά και για την ακριβή κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους.Με τον τρόπο αυτό οι οδηγοί θα μπορούν να αποφεύγουν εμπόδια, μποτιλιαρίσματα και άλλες καταστάσεις που πιθανώς θα τους ταλαιπωρούσαν. Το έργο της εγκατάστασης του συστήματος πληροφόρησης προϋπολογίζεται στο ύψος των 901.901 ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το σύστημα θα λειτουργεί αυτόματα και θα παρέχει μέσω μεταβλητών μηνυμάτων άμεση ενημέρωση στους οδηγούς. Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η δυνατότητα ενημέρωσης των χρηστών μέσω του Ίντερνετ.

Οι εργασίες για την εγκατάσταση του συστήματος πληροφόρησης, στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση αισθητήρων, καμερών και πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων, θα αρχίσουν αύριο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία στη δεξιά ή στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και των δύο κλάδων εκ περιτροπής. Οι εργασίες θα αρχίζουν καθημερινά στις 6 το πρωί και θα διαρκούν ώς τις πρώτες απογευματινές ώρες. Έργα δεν θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της περιφέρειας οι εργασίες θα αρχίσουν από τον κλάδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα συνεχιστούν στον κλάδο προς τα δυτικά της περιφερειακής οδού και θα ολοκληρωθούν στον κλάδο της περιφερειακής με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.
Το σύστημα αυτό, είναι απαραίτητο να υπάρχει και θα διευκολύνει πολύ τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης αλλά θα ηθέλα μια διευκρίνηση στα παρακάτω:
1. Γιατί το σύστημα αυτό θα τοποθετηθεί ΜΟΝΟ στην ανατολίκη πλεύρα της περιφερειακής ?
2. Μήπως στη δυτική πλεύρα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει πρόβλημα κίνησης?
3. Μήπως θα ολοκληρωθεί αργότερα όπως ολοκληρωθηκαν οι ανισόπεδοι κόμβοι δυτικά ?
4. Γιατί δεν κάνουμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ?
5. Μήπως δεν θα λειτουργήσει καν το σύστημα?
6. Και τέλος γιατί το κέντρο πληροφόρησης θα βρίσκεται στη Περιφέρεια η οποία από όσο γνωρίζω δεν είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν θα βρίσκεται στην τροχαία?
Αυτά τα ολίγα και θέλω να πω πως δεν είμαι γκρινιάρης...Απλά τσαντίζομαι που δεν γίνεται κάτι σωστά σε αυτόν τον Τόπο....Καλησπέρα.

2 σχόλια:

  1. αντι να κοιταξουν οτι αυτος ο δρομος ειναι δεν αρκει,οτι οι λωριδες ειναι πιο στενες απο οτι πρεπει και το πιο βασικο,οτι δεν εχει βοηθητικη λωριδα βαζουν τις πινακιδες λες και αμα ενημερωθουμε οτι υπαρχει μποτιλιαρισμα θα μπορουμε να παμε απο καπου αλλου!δεν υπαρχει αλλος δρομος.απο που να παμε απ'το κεντρο?το πιο απλο:ενα αμαξι να χαλασει κανει δεξια αλλα ποσο να παει αφου δεν υπαρχει ουτε λωριδα αναγκης(αυτη που ειναι και για μοτοσυκλετες)δημιουργει μποτιλιαρισμα χιλιομετρων. Μεγαλωστε το δρομο η κατασκευαστε αλλων γιατι για εμας που παμε στις δουλειες μας καθε πρωι δεν αντεχουμε αλλο. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφώνω απόλυτα με αυτά που λες αλλά επειδή δεν πρόκειται να γίνει η επέκταση του δρόμου ας τα αφήσουμε αυτό το κομμάτι..Το ότι μπαίνει ένα σύστημα τέτοιο είναι Θετικό με την έννοια ότι θα υπάρξει ενημέρωση των οδήγων και μπορούν να αποφευχθούν κάποιες άσκοπες μετακινήσεις,κάποια ατυχήματα κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια