Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αριστοτέλους!!

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους, μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως, θα τοποθετηθεί τους προσεχείς δέκα μήνες ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος θα έχει ύψος περίπου τριών μέτρων.
Η φιλοτέχνηση της σύνθεσης ανατέθηκε στον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο, στο πλαίσιο πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού που προκήρυξε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η χωροθέτηση του ανδριάντα στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους πυροδότησε στο πρόσφατο παρελθόν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα εμφανίζεται να ακουμπά με το αριστερό χέρι του, στο έδρανο του κοινοβουλίου, επάνω στο οποίο υπάρχει μια εικονογραφημένη παράσταση από τον αρχαίο ελληνικό μύθο με την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, ενώ στο δεξί χέρι κρατά τη συνθήκη της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συνολική δαπάνη του έργου έφτασε τα 250.000 ευρώ και το έργο θα παραδοθεί τους προσεχείς δέκα μήνες

2 σχόλια:

  1. lefta na fame den exoume.. alla gia na spatalame protoi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κόστος είναι αλήθεια μεγάλο...Αλλά προτίμω να γίνεται κάνα έργο παρά να τα τρώνε χώρις να το πέρνουμε χαμπάρι...Βεβαία στην Ελλάδα ακρή με την κλεψιά του Δημοσίου χρήματος δεν μπορείς να βγάλεις οπότε....Χέστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια