Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

ΜΑΥΡΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2007

To 2007 ανακηρύσσεται το πιο «καυτό»- «μαύρο» έτος των τελευταίων 100 χρόνων!!! Δεν ήταν «καυτό» λόγω της ζεστής που χτυπούσε 45αρια όλο το καλοκαίρι , δεν ήταν λόγω των φωτιών που κατακάψανε σχεδόν την μισή Πελοπόννησο και άλλες πολλές περιοχές της Ελλάδας, δεν ήταν οι «μαύρες» λαμωγιές που συνέβησαν όλο αυτόν τον χρόνο ΑΛΛΑ
ήταν λόγω του ότι πλέον ο Έλληνας βράζει μέσα στο ζουμί του(ότι του έχει απομείνει)!!! Είναι ηφαίστειο που θα εκραγεί και όποιον πάρει ο χάρος!! Καταλαβαίνει ότι δεν πάει άλλο πιο χαμηλά (ή μήπως πάει?). ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!

ΦΩΤΙΕΣ-ΝΑΥΑΓΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ-ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΒΙΑ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2007.

ΦΩΤΙΕΣ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΜΗΝΑΣ. Η μεγάλη φωτιά στην Πελοπόννησο ήταν αυτή που στιγμάτισε το 2007. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους κάηκαν, εκκενώθηκαν χωριά και άνθρωποι σκοτώθηκαν!! Η μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων χρόνων!! Πάρνηθα, Ν. Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Γιάννενα είναι μόνον κάποιες ακόμα περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές αυτό το καλοκαίρι. Η δήλωση Πολύδωρα περί ασύμμετρης απειλής έχει γραφτεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα.

ΝΑΥΑΓΙΑ
Sea Diamond όπως Σάμινα…?Οι μνήμες ακόμα νωπές από την τραγωδία!! Ένα ολόκληρο κρουαζιερόπλοιο βυθίζεται σαν βαρκούλα ενός ψαρά μόλις μισό μίλι από το λιμάνι της Σαντορίνης μέσα σε ελάχιστη ώρα। Ένας 45χρονος Γάλλος και η 16χρονη κόρη του εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ η εικόνα της Ελλάδας τσαλακώνεται για ακόμα μια φορά
Πηγή φωτογραφίας:ithilien.pblogs.gr

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ-ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
Ροζ ιστορίες με τραγικό τέλος ή κάτι παραπάνω? Εκβιασμοί, κρυφές σκεβορίες, καλύψεις και συγκαλύψεις και η αλήθεια μένει μόνη σε ένα ράφι σκονισμένο, ξεχασμένο από καιρό! Ο διοικητής του ΙΚΑ Ιωάννης Βαρθολομαίος δολοφονείται με σοβαρά τραύματα στο σώμα και το κεφάλι από τον 59χρονο Δημήτρης Βρακατσέλης, «πρώην» σύζυγος της Θωμαϊδος Βρακατσέλη, την οποία ο Βαρθολομαίος είχε επισκεφτεί λίγο πριν πέσει θύμα της επίθεσης. Ροζ ιστορία –παρεξήγηση- ή κρύβεται κάτι άλλο? Ποτέ δεν θα μάθουμε…άλλωστε Ελλάδα είσαι μην το ξεχνάς .
Παρόμοια υπόθεση έλαχε να συμβεί λίγο πριν κλείσει αυτό το μαύρο έτος του 2007!!! Η αιτία και σε αυτό το περιστατικό γυναίκα!!! Αυτοκτονία με αφορμή μια Ροζ ιστορία …ποιος ξέρει ?ή κάτι ποιο «καυτό».Κάτι που θα το πληρώσουμε πάλι εγώ και εσύ? Εκβιασμοί…ίντριγκες, προσπάθειες μονιμοποίησης…και ένας ατελείωτος χορός στα παράθυρα της TV χωρίς ουσία…!!! Γιατί η σημερινή τηλεόραση μόνον αυτό αδυνατεί να σου προσφέρει!!

ΒΙΑ
Παντού βία το βλέπεις είναι διπλά σου. Ο κόσμος δεν πάει καλά .Γυαλίζει το μάτι του. ο καθένας φοβάται τον ίσκιο του. Ένοπλες ληστείες , συμπλοκές χούλιγκαν, συμπλοκές αστυνομικών με συνταξιούχους- με φοιτητές-με εργαζόμενους κλπ. Ένας 25χρονος νεκρός και επτά τραυματίες ήταν ο απολογισμός της συμπλοκής χούλιγκαν, στην Παιανία , της τραγικότερης ίσως φετινής αθλητικής στιγμής। Ο κόσμος αρχίζει να παίρνει τον νόμο στα χέρια του(μια που αυτή η αστυνομία δεν τον αντιπροσωπεύει) και αυτό είναι σημάδι κακό!! Μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω όπου ο καθένας αν είχε πρόβλημα έπαιρνε την κουμπούρα του και το έλυνε το θέμα σε μια νύχτα…

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Εκτός από το γνωστό σε όλους μας Ελ.πάσο, το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος αποκτήσαμε φέτος ένα μοναδικό καταφύγιο ,χωριό όπου ένα απλός αγρότης έχει καταθέσεις στην τράπεζα περίπου 300000 ευρώ, κυκλοφορεί με φεράρι και άλλα τέτοια…. Από ότι καταλαβαίνεται δεν μιλάμε για τον «παράδεισο» άλλα για το τρίτο Ελ. Που μπήκε στην ζωή μας….τα Ελ. Ζωνιανά . Το νήμα των αποκαλύψεων που ξετυλίγεται φέρνει στην επιφάνεια ένα κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος με ευρύτερες διασυνδέσεις και σχέσεις προστασίας από τις αρχές, ενώ τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν μαύρο χρήμα και ξέπλυμα μέσω αγοράς ακινήτων, που ξεπερνά τα όρια της χώρας. Μήπως τα Ζωνιανά είναι ένα μικρό κομμάτι του παζλ?
Κλειστές κοινωνίες στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στο Θεσσαλικό κάμπο ακόμη και σε γειτονιές τις Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ζουν και βασιλεύουν παρόμοιες καταστάσεις μια και αποτελούν Άβατα…εδώ και πολλά χρόνια
Πηγή φωτογραφίας:www.amfitheatro.gr

ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
Τα περιβαντολογικά εγκλήματα που διαπράτωνται καθημερινά στην Ελλάδα μας είναι τεραστία. Την ώρα που σε όλο τον κόσμο η προστασία των υδάτινων πόρων αποτελεί προτεραιότητα, στην Ελλάδα ….δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τι γίνεται!! Βιομηχανίες πετάνε τα απόβλητα τους, αγρότες ρίχνουν Κανά τόνο παραπάνω λίπασμα, κτηνοτρόφοι πετάνε ψόφια ζώα στο ποταμάκι-στην λιμνούλα- στην Θάλασσα και μετά οι ίδιοι που τα κάνουν αυτά, διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν καθαρό νερό!!
Ο ποταμός Ασωπός, ο Κηφισός, ο Θερμαϊκός κόλπος και η λίμνη Κορώνεια(αιωνία της η μνήμη) είναι μόνο λίγες περιπτώσεις που έσκασαν σαν βόμβα μέσα στο 2007, σε αυτήν την σαθρή κοινωνία που ζούμε! Λες και δεν το ήξερε κανείς? Λες και ήρθε από μόνο του?
Το αποτέλεσμα …No Water for us ,for animals, for trees, for nothing. Congratulations!!!
ΑΝΕΡΓΙΑ
Τόσα χρόνια δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους νέους και τους γονείς τους είναι η ανεργία και η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον. Κι όμως…. Τίποτα δεν γίνεται προς την σωστή κατεύθυνση. Ένα χάος και εδώ. Για άλλη μια χρονιά λοιπόν θέλω να αναφωνήσουμε όλοι μαζί….. Ζήτω η μπανανία μας….ζήτω!!!.
Αναμένατε την καλή ανασκόπηση του 2007… την όχι τόσο μίζερη....

1 σχόλιο:

  1. Ναι...ναι...αναμένουμε την ΚΑΛΗ ανασκόπηση!! Να μπει με γλυκιές αναμνήσεις η νέα χρονιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια