Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Ανασκόπηση 2007. Η θετική πλευρά των πραγμάτων!!


Το έτος αυτό είχε φυσικά και την Θετική του πλευρά!! Υπήρχαν άνθρωποι που σημάδεψαν αυτό το έτος!! Υπήρξαν πρόσωπα και γεγονότα μέσα στη χρονιά που ανέβασαν το πεσμένο ηθικό μου ,που είχε φτάσει στο πάτο. Η μαγική λέξη αυτή την χρονιά είναι η λέξη «κινητοποίηση».Ο κόσμος άρχισε να ξυπνά και να αντιδρά!! Άρχισε να καταλαβαίνει την δύναμη που έχει…..και πλέον ΑΠΑΙΤΕΙ ένα καλύτερο Αύριο!! Η επανάσταση έχει αρχίσει…..

Περιβάλλον-Κινητοποίηση

Το έτος 2007 ανακηρύσσεται ως έτος παγκόσμιας κινητοποιήσεις για το Περιβάλλον. Έγιναν πολλές κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Ήταν η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, που ένα περιβαλλοντικό θέμα πέρασε στην κορυφή της διεθνούς πολιτικής ατζέντας. Έπειτα από τις νέες εκθέσεις, που προειδοποιούν για ολέθριες συνέπειες, η κλιματική αλλαγή ήταν το κυρίαρχο θέμα στη διάσκεψη της G8 στη Γερμανία. Ακολούθησε το Δεκέμβριο η Διάσκεψη για τις Κλιματικές Αλλαγές στο Μπαλί, όπου ξεκίνησαν οι διετείς διαπραγματεύσεις για το διάδοχο του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Παρά τις πιέσεις του Αλ Γκορ, που βραβεύτηκε με Όσκαρ και Νόμπελ Ειρήνης για τις πρωτοβουλίες του στο θέμα, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να δηλώνουν ανέτοιμες για υιοθέτηση δεσμευτικών στόχων
Για πρώτη φόρα στα χρονικά διοργανώθηκε ένα παγκόσμιο οικολογικό πάρτυ με τόση επιτυχία. Η διεθνής συναυλία Live Earth (με 150 αναγνωρισμένους ροκ καλλιτέχνες σε 11 πόλεις του πλανήτη) που διοργάνωσε ο Αλ Γκορ τον Ιούλιο έφερε εκατομμύρια πολίτες στις πέντε ηπείρους πιο κοντά στις οικολογικές αναγκαιότητες ενός πλανήτη που αργοπεθαίνει.
Πηγή φώτο:http://www.pneumonologist.gr


Έχω αρχίσει να αισθάνομαι μέλος ενός μεγάλου «επαναστατικού κινήματος» που το μονό που θέλει και απαιτεί είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!!
Μέλη αυτού του κινήματος όλοι η παγκόσμια κοινότητα πολιτών που αναλαμβάνει μικρές αλλά καίριες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.


ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙΣ…

Η Αμαλία Καλυβινού, 30 ετών, άφησε την χρονιά που μας πέρασε την τελευταία της πνοή. Άγνωστη στο ευρύ κοινό, τραβούσε τον Γολγοθά της όχι μόνο με αντίπαλο τον καρκίνο, αλλά και την γραφειοκρατία. Η Αμαλία έγινε γνωστή μέσω του blog της (“fakellaki.blogspot.com”),που διατηρούσε όσο ήταν εν ζωή, και απέκτησε τεράστια δημοσιότητα μετά τον θάνατό της.

Με αφορμή την ιστορία και τον θάνατό της, οι bloggers της Ελλάδας οργανώθηκαν, απέκτησαν φωνή και λόγο, που θεμελιώθηκε αργότερα με τις αντιδράσεις στο κάψιμο της Πάρνηθας, και αργότερα της Πελλοπονήσου. Κινητήρια δύναμη και σημείο αναφοράς παραμένει η ιστορία της Αμαλίας που ξεπέρασε τα μέχρι τότε στενά όρια των κυβερνοπολιτών κάνοντας γνωστά τα blogs στο σύνολο σχεδόν των Ελλήνων.
Πηγή φώτο:www.skai.gr

Bloggers -κινητοποίηση

Η προίκα που μας άφησε η Αμαλία (ας με συγχωρήσουν οι άλλοι συμπλοκήτες μου) είναι μεγάλη. Νομίζω ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος ώστε όλοι οι Bloggers να αποκτήσουν φωνή και δύναμη που φαντάζει για πολλούς ακόμα ασύλληπτη. Όλοι οι Bloggers έγιναν ΕΝΑ και το απέδειξαν αυτό καλά, στην διάρκεια της χρονιάς. Την Κυριακή 8 Ιούλη οι bloggers (μετά την Αμαλία…) χτύπησαν και πάλι… Νέα ουτοπία, νέο μύθευμα ή νέα πραγματικότητα που θα δημιουργήσει τον δικό της μύθο? Θα διαλέξω το πρώτο φίλοι μου. Μια νέα πραγματικότητα!! Μεγάλη συγκέντρωση μπροστά από την Βουλή για την Πάρνηθα, προτάσσοντας έναν συλλογικό, ανώνυμο εαυτό. Μεγάλη ηλεκτρονική διαμαρτυρία για την ΔΕΗ. Και έρχονται κι’ άλλα…Μακάρι πάντως να μην χρειαστούν να γίνουν γιατί τότε θα σημαίνει ότι όλα πάνε κατ’ ευχήν…..


Δύο πράγματα Γνωρίζω για το 2008:

ότι είναι δίσεκτο και ότι ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ… και είναι η χρονιά μας…..
Καλή μας χρονιά…σε όλους μας

ΕΥΧΟΜΑΙ το νέο έτος να μας έχει όλους καλά και ευτυχισμένους..
ΕΥΧΟΜΑΙ η Θεσσαλονίκη το νέο έτος να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη με περισσότερο πράσινο…

Τα λέμε φίλοι μου του χρόνου!!! Να περάσετε πολύ όμορφα!!



2 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ KOURTGEO, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ 2008, ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΡΩΤΑ & ΦΙΛΙΕΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ!
    ΒALABALA BAMBALUNA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε KourtGeo, μέσα από την καρδιά μου ό,τι καλύτερο, υγεία και ό,τι επιθυμείς για το 2008!!!!! Τις Θερμότερες ευχές μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια