Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Βοθρόλακκος οι πηγές που υδροδοτούν τη Θεσσαλονίκη..?

Τον τελευταίο καιρό όλο ευχάριστα πράγματα μαθαίνω για την πόλη μου που με γεμίζουν χαρά!! Επί 25 και πλέον χρόνια τα λύματα του αγωγού αποχέτευσης του δήμου Κύρρου Πέλλας καταλήγουν στην υδρολεκάνη της Αραβησσού, από όπου υδροδοτούνται η Θεσσαλονίκη και τα δημοτικά διαμερίσματα Αραβησσού και Πλαγιαρίου. Είναι να μην χαρεί κανείς…?
Α δεν σας είπα και το καλύτερο….? Χμμμ το κρατάω για έκπληξη…. Εκτός από τα λύματα του αγωγού αποχέτευσης στην υδρολεκάνη καταλήγουν και κάθε είδους στερεά απόβλητα…Για τον λόγο αυτό έχει κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την ομάδα πολιτών του δήμου Κύρρου.
Μόλις τώρα έχουν αρχίσει οι μελέτες χωροθέτησης του βιολογικού καθαρισμού αλλιώς θα εξακολουθούμε να πίνουμε.. τα σκατά μας!!! Αυτό το νερό ξέρουμε εδώ και 25 χρόνια αυτό εμπιστευόμαστε….
Οι πηγές κατάντησαν σήμερα ένας μεγάλος βοθρόλακκος!!Η μόλυνση έχει προχωρήσει έως τις πηγές της Αραβησσού, καθώς είναι ορατά τα λύματα που καταλήγουν εκεί. Η υγεία όλων μας μπαίνει σε κίνδυνο, καθώς ο μισός και πλέον νομός της Θεσσαλονίκης υδροδοτείται από την Αραβησσό. Οι κάτοικοι απαιτούν να λειτουργήσει επιτέλους σωστό αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικός καθαρισμός. Μάλιστα αυτό προβάλλει και ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αφιερώσει το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ) της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 στο περιβάλλον και διαθέτει σημαντικά κονδύλια, αρκεί να υπάρξουν πολιτική βούληση, σχέδιο και προγραμματισμός.
Πάλι αστεία λέω ε? Για ποια πολιτική βούληση και για πιο σχεδιασμό και προγραμματισμό? Για ποιες πιέσεις της τοπικής αρχής στην εξουσία? Όλοι κοιμόμαστε στον ύπνο του δικαίου…
Οι κάτοικοι ζητούν να παρέμβουν άμεσα το τμήμα Περιβάλλοντος και η διεύθυνση Υγιεινής τους νομού Πέλλας αλλά και η εισαγγελία πλημμελειοδικών Γιαννιτσών, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το έγκλημα που διαπράττεται. Επιπλέον ζητούν να ληφθούν μέτρα προστασίας των πηγών.
Οι κάτοικοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις, εάν δεν σταματήσει η ρύπανση του ποταμού. Και καλά θα κάνουν...
Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια