Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Η Ώρα της Γης έφτασε! Κατεβάστε το διακόπτη!!

See the difference you can make!! "Η Ώρα της Γης" έφτασε και έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Ήρθε η ώρα να δράσουμε συμβολικά και όχι μόνο για να σώσουμε το πλανήτη μας .Έτσι καλούμαστε όλοι μας, απλοί πολίτες και επιχειρήσεις από περίπου 40 χώρες να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα Σήμερα Σάββατο 29 Μαρτίου, μεταξύ 8 και 9 το βράδυ. Στη συμβολική αυτή κίνηση για τον πλανήτη θα συμμετέχουν όχι μόνο πρωτεύουσες αλλά και πολλές μικρότερες πόλεις, με την Αίγινα να είναι η μοναδική για την ώρα ελληνική περιοχή που έχει δηλώσει συμμετοχή.
Περισσότερες πληροφορίες στο Blog Στις γωνίες του πλανήτη και στο Βlog Earth Hour Hellas
Στο site του WWF Ελλάς αναφέρεται ότι στις συμμετέχουσες πόλεις περιλαμβάνονται η Κοπεγχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα.
Το site της διεθνούς πρωτοβουλίας βρίσκεται εδώ.

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα!

    Σχεδόν ταυτόχρονα κάναμε post για το ίδιο θέμα.

    Καλό είναι από τέτοιες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες να ευαισθητοποιούμαστε και να ενημερωνόμαστε όλοι για το τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν μικρές "πράσινες" αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδια αναρτηση πολυ χαιρομαι!
    Κατεβάζουμε το γενικό!
    Καλο σκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. "Όχλε, κάνε οικονομία !" Τα καταρρέοντα ιερατεία μετρούν το βαθμό υποταγής μας!
    Άραγε τους έπιασε ο πόνος για το περιβάλλον κι εμάς
    , όλους αυτούς από τα φοβικά ιερατεία που δε ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη για τους φετινούς χιλιάδες νεκρούς και τα αποσιωπημένα εκατομμύρια πεινασμένων από τις παγωνιές τής πολυδιαφημισμένης “υπερθέρμανσης”;
    Οι μανιακοί εχθροί τής Διεθνούς Συμφιλίωσης, της αποκέντρωσης και των αγροκτημάτων αυτάρκειας, προβάρουν αν θα επιβιώσουν μόνοι χωρίς ανυπότακτα εμπόδια. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !
    Εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την επαπειλούμενη ανοιχτή παραβίαση του άρθρου 24, ο κ. Κανδυλαράκης από τον Ζάρακα Μολάων Λακωνίας μίλησε σε υψηλούς τόνους για τη μεγάλη καταστροφή της περιοχής:
    «Από το 2000 με απόφαση της ΡΑΕ όρμησαν οι επενδυτές με τεράστια ισχύ. Θα ήθελα να δείτε την τεχνική έκθεση της μελετητικής ομάδας. Οι ίδιοι άνθρωποι συμμετείχαν και στη στρατηγική μελέτη και στο σχέδιο. Οι ίδιοι λένε ότι δεν γνώριζαν τις χρήσεις γης. Χωρίς αναθεώρηση του άρθρου 24 εφαρμόζεται η μελέτη για εγκαταστάσεις ΑΠΕ μέσα στα δάση. Εγώ δεν έχω πια αμφιβολία ότι οι φωτιές έχουν σχέση με την αιολική βιομηχανία».
    Το μοντέλο ανάπτυξης των ημερών μας, σημαίνει αιολικά εργοστάσια, κυρίως σε προστατευόμενες περιοχές, που οδηγούν σε αλλοίωση του τοπίου, διάνοιξη δρόμων στα βουνά, νέα δίκτυα με καλώδια υψηλής τάσης και μετασχηματιστές σε περιοχές ήρεμες μέχρι τότε, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της χλωρίδας και πανίδας, την έναρξη έντονης διαδικασίας διάβρωσης και ερημοποίησης του εδάφους και όλη αυτή η καταστροφική διαδικασία αποτυπώνεται στο αντιαισθητικό θέαμα των κολοσσιαίων γεννητριών στις κορυφογραμμές.
    Η Greenpeace γνωρίζει καλά αυτά τα θέματα αλλά τα αξιολογεί ως εντελώς δευτερεύοντα. Ζητάει άμεσες αδειοδοτήσεις. Απορία, να μην γίνονται δηλαδή Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα αυτά;

    http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1734
    Η Greenpeace ξεσκεπάστηκε, τα ίδια κάνει και το WWF...

    Με το τέλος των πετρελαίων, NATO-Κινέζοι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και της Διεθνούς εκεχειρίας, ετοιμάζονται να αλληλοσφαγούν κι όποιον πάρει ο χάρος (με πρόσχημα την κατασκευασμένη "συλλογική ενοχή -τιμωρία" για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα, που πουλάνε οι ψευτοοικολόγοι τους, ενώ περιμένουν την επόμενη δεκαετία παγκόσμια ψύξη που έχουν οι ίδιοι αναγγείλει), καθώς με τα τσιράκια τους εφαρμόζουν παντού το "διαίρει και κατάστρεφε". Γι΄ αυτό πολεμούν με λύσσα το ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ...φοβικοί και διχαστικοί που νομίζουν ότι θα βγουν από λάκκο που μας ανοίγουν... Μόνο που αν οι κανίβαλοι καταλάβαιναν ότι είναι μέσα στο λάκκο που σκάβουν για τους άλλους, δε θα υπήρχε κανιβαλισμός. Πάντως τελευταίοι θα μείνουν οι ψυχραιμότεροι!
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877992&lngDtrID=252
    Climate change may spark conflicts, EU told
    http://www.guardian.co.uk/world/2008/mar/10/eu.climatechange
    A summit of Nato leaders in Bucharest next month will discuss the problem for the first time, while a new manifesto for a radical overhaul of the western alliance moots the possibility of Nato being used "as an instrument of energy security".
    A report from the EU's top two foreign policy officials to the 27 heads of government gathering in Brussels for a summit this week warns that "significant potential conflicts" are likely in the decades ahead as a result of "intensified competition over access to, and control over, energy resources".
    The seven-page report, obtained by the Guardian, has been written by Javier Solana, the EU's foreign policy supremo, and Benita Ferrero-Waldner, the commissioner for external relations. It predicts that climate change will precipitate security issues for Europe, ranging from energy wars to mass migration, failed states and political radicalisation.
    The report warns of greater rich-poor and north-south tension because climate change will be most catastrophic in the poor south.
    http://www.youtube.com/watch?v=NaXxwSUXMOw
    BINTEO: http://klimatika.blogspot.com/2008/01/die8nis-ekehiria-alilovoi8ia.html
    http://www.nap.edu/html/climatechange-brief/abruptclimatechange-brief.pdf
    http://www.aee.gr/hellenic/1%20overpopulation/overpopulation%20gr.htm
    http://www.independent.co.uk/news/science/ray-of-hope-can-the-sun-save-us-from-global-warming-762878.html
    http://en.rian.ru/science/20080122/97519953.html
    http://www.gao.spb.ru/english/astrometr/index1_eng.html
    http://www.nzclimatescience.org/images/PDFs/archibald2007.pdf
    http://www.washingtontimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080314/COMMENTARY/702895001/home.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν θα κατεβάσω κανένα διακόπτη...το θεωρώ γελείο, όταν όλοι οι βομβαρδισμοί που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, όλα τα πυρηνικά και χημικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους μεγάλους έχουν δημιουργήσει ένα τέτοιο πρόβλημα, που όλες οι δράσεις που συζητάτε τώρα, δυστυχώς είναι μια τρύπα στο νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια