Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Τρεχάτε ποδαράκια μου…για μια καθαρή πόλη την 25ης Μαρτίου!!

Πάνε οι «μαύρες» από την βρώμια τον σκουπιδιών ημέρες…
Πάνε οι «σκοτεινές» ημέρες λόγω διακοπών του ρεύματος…
Ανήκουν όλα στο παρελθόν…


Αυτό που κατάλαβα λοιπόν αυτές τις μέρες ήταν:
1)ότι είμαστε πλήρως εξαρτημένοι από την ΔΕΗ και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν…ούτε λεπτό!!
2) ότι πρέπει να είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στην δημιουργία σκουπιδιών!! Τόνοι σκουπίδια παντού…
Όποτε τώρα τρέχουμε για να μαζέψουμε τους δέκα χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που μαζεύτηκαν μόνο στην Θεσσαλονίκη!!


Στον δήμο Θεσσαλονίκης οργανώθηκε επιχείρηση-σκούπα για την αποκατάσταση της εικόνας της πόλης. Περίπου 1.500 εργαζόμενοι και περισσότερα από εξήντα απορριμματοφόρα δίνουν τη μάχη, ώστε από το πρωί της Δευτέρας να επανέλθει η καθαριότητα στην πόλη.
Χθες ο Παπαγεωργό…συμμετείχε συμβολικά στην αποκομιδή των απορριμμάτων από την αγορά της οδού Χαλκέων, όπου τα σκουπίδια τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σχημάτιζαν βουνά… «Α ρε Μεγαλεία!!!».Ο Παπαγεωργό κάλεσε μάλιστα τους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν και οι ίδιοι ενεργά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αποκατάσταση της εικόνας της πόλης. «Μα φυσικά δεν φτάνει που δουλεύουμε 12 ώρες την ημέρα τώρα θα κάνουμε και δεύτερη δουλεία….» Μπράβο τίποτα άλλο? Μήπως να πάμε και στα εργοστάσια της ΔΕΗ για να τα βάλουμε σε λειτουργία !!! Βρε δεν πα…όλοι σας!!
Μετά από δεκατέσσερις συνεχείς ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είχαν συσσωρευτεί περισσότεροι από 5.000 τόνοι απορριμμάτων. Πάντως υπό κανονικές συνθήκες η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ολοκληρωνόταν σε δέκα ημέρες. Παράλληλα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρά και στην απολύμανση των περιοχών γύρω από τους κάδους απορριμμάτων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα για τη δημόσια υγεία…

Η λύση για τα σκουπίδια είναι...λιγότερα σκουπίδια!!

1 σχόλιο:

iLove σχόλια