Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Δυο Συλλαλητήρια....ένα Θέμα!!

Σήμερα είναι η «μεγάλη» μέρα των Συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης!! Η μάχη των εντυπώσεων στους δρόμους!! Τι επιτυχία μπορούν όμως να έχουν όταν, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, για το ίδιο θέμα, διοργανώνονται δυο διαφορετικά συλλαλητήρια ? Πιστεύω καμία…Άλλωστε ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για ένα τέτοιο συλλαλητήριο. Γιατί αν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι ανάλογο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως το μεγάλο πάνδημο συλλαλητήριο του 1992 θα έπρεπε σε έκταση να είναι πολύ μεγαλύτερο από τότε για να έχει κάποια αξία Θετική για την Ελλάδα!! Πράγμα που είναι ακατόρθωτο να συμβεί σήμερα. Το μόνο κοινό με εκείνο το συλλαλητήριο είναι το θέμα του, το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Αν τα δυο διαφορετικά συλλαλητήρια στεφθούν με «αποτυχία» και συνοδευτούν με ακρότητες τότε αυτό θα έρθει σαν μπούμερανγκ για την Ελληνική Θέση.. Το συλλαλητήριο που τόσο διαφημίζει το ΛΑΟΣ κυρίως και το συλλαλητήριο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον θα είναι δυο απλές συγκεντρώσεις που δεν θα έχουν πιστεύω μεγάλη απήχηση από τι στιγμή που η μια πλευρά θέλησε να το χρησιμοποιήσει και να το εκμεταλλευτεί πολιτικά…ενώ η άλλη έχει μια «περίεργη σύνθεση» (εκκλησία –πολιτική -δημοσιογραφία).

Θα θεωρούσα ως σωστότερη αντίδραση στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας που τώρα θυμήθηκε ότι είναι Μακεδονία την ιστορική απάντηση των Μυθευμάτων που δημιουργούν, από τους δικούς μας πνευματικούς «Ηγέτες» και ιστορικούς!! Δεν πρέπει να μένει αναπάντητο ούτε ένα προκλητικό βιβλίο που κυκλοφορεί παγκόσμια τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα με ιστορικά στοιχεία έτσι ώστε να καταρρίπτεται ότι πάει να δημιουργηθεί. Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος!! Όσο αφήνουμε την προπαγάνδα να υπάρχει τόσο χειροτέρα για μας.. Πιστεύω ότι το πεδίο της μάχης σήμερα δεν πρέπει να είναι ο δρόμος αλλά η ιστορική επιτέλους αντιμετώπιση των ζητημάτων με επιχειρήματα και ιστορικές αποδείξεις που υπάρχουν άπειρες αλλά δυστυχώς δεν τις προβάλουμε για να τις γνωρίζουν και οι άλλοι…Τις κρατάμε για εμάς και γι αυτό έχουμε χάσει κατά κράτος σε αυτό τον τόμεα

Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψη του και να κάνει ότι του υπαγορεύει η συνείδηση του…
Τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 5 Μαρτίου, είναι τα εξής:

Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον εντός της ΔΕΘ με ομιλητές τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιο Παπαθεμελή και τον συγγραφέα Κώστα Ζουράρι. Την συγκέντρωση διοργανώνει η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα.

Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στην παραλία της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Ομιλητές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και ο Χ. Γούδης, πρόεδρος του ινστιτούτου "Ίων Δραγούμης", το οποίο έχει την ευθύνη της διοργάνωσης.

Η Μακεδονία είναι Ελληνική!!
Δείτε επίσης:

2 σχόλια:

  1. Φιλε μου ειμαι Αθηναιος και σπουδαζω ξανθη.Μην απογοητευεσαι εξαρχης.Τα συλλαλητηρια πρεπει να ειναι μεγαλα και θα ειναι.Σκεφτομουνα να ρθω και εγω στην Σαλονικη μας αλλα τελικα δεν μπορω.Οσο για τα επιχειρηματα μας ειναι απο ιστορικης πλευρας ατρανταχτα.Μην ξεχναμε ομως και οτι εχουμε και πληθυσμιακα επιχειρηματα.Στον γεωγραφικο χωρο της Μακεδονιας οι Ελληνες ειναι 2.5 εκατομμυρια ενω οι Σκοπιανοι μολις 1.2 εκατομμυρια.Μονο αυτο μπορει να αποδειξει τι ειναι τελικα η Μακεδονια,Ελληνικη η σκοπιανη.Μα και φυσικα ελληνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποια Μακεδονια ρε φιλε ειναι 1,2 εκατομμυρια οι Σκοπιανοι?Εισαι σοβαρος?Τι ειναι αυτα που λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια