Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ:ΟΙ 4 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!

Παρασκευή Μεγάλη γιορτή το πάρτυ ξεκινά!!!

Ήταν ένα Γεμάτο τετραήμερο με πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις για μένα!! Η Θεσσαλονίκη ντύθηκε στα γιορτινά της όμως ο καιρός είχε διαφορετική άποψη. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω αλλά οι ελλείψεις σε πολλά πράγματα ήταν εμφανείς. Έτσι Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το βράδυ. Οι… μουσκεμένοι και καθυστερημένοι λόγω του μποτιλιαρίσματος επίσημοι αλλά και εκατοντάδες σινεφίλ, έπειτα από έντονο συνωστισμό, λογομαχίες και ατέλειωτες ουρές(1 -), κατάφεραν τελικά να πάρουν τις θέσεις τους στην αίθουσα του "Ολύμπιον", για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη τελετή έναρξης.
Ακολούθησαν οι Βαρετές συνηθισμένες ομιλίες των επισήμων. Αυτός που ξεχώρισε ήταν O Γιώργος Χωραφάς που άφησε στην άκρη τους επίσημους λόγους και ηγήθηκε της ομάδας των εθελοντών που βγήκαν στη βροχερή πλατεία Αριστοτέλους και δημιούργησαν ένα μοναδικό χάπενιγκ, καθώς υπό τους ήχους των κρουστών του Νίκου Τουλιάτου άφησαν στον ουρανό δεκάδες κόκκινα μπαλόνια με το σήμα της φετινής διοργάνωσης.(1 +).

Βράδυ Σαββάτου!!

Στην Πόλη θα ξεκινούσε μια γιορτή και έτσι έγινε!! Αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες, ο κόσμος θαρρείς και ζούσε στο παλμό αυτού του Φεστιβάλ (2 +) και το ένα πάρτυ μετά το άλλο. Το πιο πετυχημένο στο its only το Σάββατο οπού κράτησε μέχρι πρωίας με dj στα decks το Φατίχ Ακίν…εκπληκτικός!!!(3 +)

Τα εισιτήρια τις δυο μέρες συνολικά 16571 χιλιάδες(4 +) Διαθέσιμα εισιτήρια ούτε για δείγμα(2 -)

Στο μυαλό του Τζον την Κυριακή!!!

Έτσι ξημέρωσε η Κυριακή και ήταν σαν να άλλαξε η εποχή!!!! Από χειμώνα πήγαμε κατευθείαν στην Άνοιξη। Δεν έπρεπε να χάσω ούτε λεπτό και σηκώθηκα βιάστηκα για να πάω στο masterclass με τον Τζον Μαλκοβίτς αλλά έλα που δεν ήμουν μόνος!!! Πεντακόσιοι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί από πολλοί νωρίς (μάλλον δεν είχαν πάει στο πάρτυ) και περίμεναν για να μπουν στην αίθουσα!!! Έλα όμως που τον άνθρωπο τον βάλανε σε μια από τις πιο μικρές αίθουσες οπού με το ζόρι χωρούσαν 100-150 άτομα!!! (3 -) Τι να πω!! Αίσχος! Δυστυχώς δεν τα κατάφερα και ήμουν από τους 150 ανθρώπους που περίμεναν να βγει από την αίθουσα!!
Ο Μάλκοβιτς χαλαρός, σοβαρός, μετρημένος έλαμψε με τη μυστηριώδη γοητεία που τον καθιέρωσε στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα!! Ήταν πραγματική τιμή για αυτήν την Πόλη που φιλοξένησε αυτόν τον άνθρωπο!! (5 +)
Μετά το σκηνικό για μένα είχε τους κανονικούς ρυθμούς της πόλης . Ύστερα από την υπερπροσπάθεια μου να προλάβω τον Τζον ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε και λίγο για κανα Φραπεδάκι στο Kitchen bar(Δίπλα στον Μάλκοβιτς) και μετά για εκπληκτικό φαγητό στο Μόλυβο.(6 +)
Ο πιο μοναδικός και φανταστικός χώρος πάντως για μένα ήταν κάπου καλά κρυμμένος μακριά από την πολυκοσμία του Φεστιβάλ!!! Ήταν μέσα στα αρχαία εβραϊκά χαμάμ στα λουλουδάδικα। Στο Γιαχουντί Χαμάμ όπου μέσα είχε διαμορφωθεί ειδικά ο χώρος για να φιλοξενήσει την προβολή του Amos Poe το Empire II!!! Ο χώρος μοναδικά ατμοσφαιρικός με παλιές πολυθρόνες, τραπεζάκια και πολύχρωμα πορτατιφ με χαλαρή διάθεση και βασικό χρώμα το κόκκινο!!! Άξιο αναφοράς ο υπεύθυνος του Φεστιβάλ που κερνούσε Ουίσκι και έκανε τα μέγιστα για να περάσουν όλοι καλά… (7 +) Οι Προβολές θα είναι μέχρι της 26/11 και είναι στις 12,στις 15 και στις 18!!Η διάρκεια είναι 180΄με ελληνικούς υπότιτλους. Φυσικά δεν αντέχετε το τρίωρο αλλά αξίζει να περάσετε για καμιά βόλτα….!!!

Το μόνο αδιάφορο κομμάτι του Φεστιβάλ είναι το διαγωνιστικό πρόγραμμα!!! Δεν έχει βρεθεί ο άξονας εκείνος που θα δίνει στο Φεστιβάλ τη Φεστιβαλική του Ταυτότητα με βάση το διαγωνιστικό πρόγραμμα!!! Κι δυστυχώς ένα Φεστιβάλ κρίνετε κατά πολύ μόνο από εκεί!!! (4 -)
Ο απολογισμός είναι θετικοί ψήφοι 7 αρνητικοί 4 και έπεται συνέχεια …… Ίδωμεν

2 σχόλια:

  1. σε βρηκαμε και σε διαβαζουμε πολυ διαφωτιστικος και κεφατος.
    Ευγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που πέρασες καλά. Η φωτό του Μάλκοβιτς πολύ καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια