Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007

Τρώμε σκατά…. Και θα τρώμε πλέον περισσότερα


Εχθές αποκαλύφθηκε η τρομερή και φοβερή πρόθεση της κυβέρνησης να διαλύσει ή να αλλάξει τη μορφή του ΕΦΕΤ(Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων). Και επειδή έχουμε συνηθίσει στη μ…ιες σε αυτό τον τόπο παίρνουμε σαν δεδομένο το πρώτο. Δηλαδή την κατάργηση.
Αυτό όμως γιατί αποφασίστηκε? Γιατί μάλλον δεν μας αρκούν οι εκπομπές του Ευαγγελάτου που μας δείχνουν τι σκατά τρώμε κάθε μέρα αλλά θέλουμε και περισσότερα… Όχι δεν θέλουμε ποιότητα ρε φίλε…. Όχι θέλουμε να τρώμε στα φαγητά μας τα αποφάγια των άλλων και να τα πληρώνουμε και από πάνω.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον φορέα (φυσικά και αυτοί φέρουν Ευθύνη…αλλά τέλος πάντων), "οικονομικά συμφέροντα και συντεχνίες με αρωγούς τη σημερινή κυβέρνηση και τις εκάστοτε διοικήσεις καταστρατηγούν, απαξιώνουν και διαλύουν έναν κρατικό μηχανισμό χάραξης της εθνικής πολιτικής ενιαίου ελέγχου για την ασφάλεια των τροφίμων, ελέγχου των ελεγκτικών μηχανισμών, ελέγχου των επιχειρήσεων τροφίμων".

Από ότι καταλαβαίνετε αυτή η απόφαση σημαίνει ταυτόχρονα και την πλήρη ασυδοσία όλων των επιχειρήσεων τροφίμων(όχι ότι δεν υπήρχε), σε βάρος της δημόσιας υγείας. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και η πιο αποδοτική υπηρεσία του Δημοσίου με την έννοια ότι οι έλεγχοι που διενεργούσε ήταν ελλιπείς. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να καταργηθεί η υπηρεσία!!!!

HEllooo…

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την αναδιοργανώσεις να την ενισχύσεις οικονομικά και να την αναγκάσεις να λειτουργήσει σωστά για το δημόσιο καλό!! Θα μου πείτε ποιος νοιάζεται για αυτό ? Και θα σας απαντήσω: «ΚΑΝΕΝΑΣ».. Δημόσιο καλό…What is that? Άγνωστη έννοια για τον Έλληνα!! Άλλωστε το γνωμικό «Εμείς να μαστε καλά και όλοι οι άλλοι να παν νανανανα…» που κυριαρχεί στην εποχή μας και που μας το δασκάλεψαν όλοι τους καλά (πολιτικοί, Δάσκαλοι, οικογένεια, Κοινωνία, Δημόσιοι λειτουργοί, Αστυνομία, Δικαιοσύνη….κλπ ) Κυριαρχεί !!! Γι’ αυτό έχει καταντήσει όλη η χωρά ένα απέραντο μπου….λο!! Φυσικά ευθύνη δεν έχει μόνο η πολιτεία αλλά όλοι μας!! Οι άνθρωποι που δεν σκέφτονται τι κακό προκαλούν στο συνάνθρωπο –πελάτη τους , Η κυβέρνηση που δεν νοιάζεται (γιατί αν νοιαζότανε θα είχε λυθεί το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες), οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, ο πελάτης που δεν καταγγέλλει αυτούς που παραβάτουν και όλα αυτά είναι ένας φαύλος κύκλος!!!!

Το αποτέλεσμα όμως: ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΗΔΕΝ!!

Πείτε μου πως μπορεί να πάει μπροστά αυτή η χώρα έτσι? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι ….το μόνο που με ενθαρρύνει κάπως είναι ότι αρχίζει και ξυπνάει ο Νεοέλληνας…Κάτι αρχίζει να κινείτε ….Αλλά ποιος το αφουγκράζεται? ΚΑΝΕΙΣ!!!

1 σχόλιο:

  1. Βρέ Koyrtgeo,θέλω να σου πω μπράβο δεν το ήξερα αυτό, ούτε είχε πάρει τίποτα το αυτί μου...
    Σε όσα γράφεις συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Άλλωστε πάει καιρός που έτρωγα ντομάτα και δεν μύριζε σαν αγγούρι!!!!!
    Φίλε μου δυστυχώς δεν νομίζω οτι μπορούμε να κάνουμε και πολλά ενάντια στις πολυεθνικές και τα δις (ευρώ) τους, -- ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΣΚ..Α ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι μαζικό για να έχει αποτέλεσμα και όταν λέω μαζικό εννοώ ΟΛΟΙ όχι 1-10-100-1000, ΟΛΟΙ. Πώς μπορούμε να το οργανώσουμε όμως κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια