Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ......
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που ζω και αναπνέω στην Θεσσαλονίκη και ο λόγος πολύ απλός .
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ένας Θεσμός που κάθε χρόνο αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές και υποστηρικτές και που δείχνει περίτρανα ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να παράγει και να αναπαράγει Πολιτισμό. Γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το Μπουζούκια!!
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 1992 φιλοδοξώντας να γίνει τόπος συνάντησης των νέων κινηματογραφιστών από όλον τον κόσμο, να καθιερωθεί ως το σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός των Βαλκανίων και συγχρόνως να αποτελέσει τον κατεξοχήν χώρο προβολής και προώθησης της ελληνικής παραγωγής.
Το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 25 Νοεμβρίου 2007 και πέρα από το πρόγραμμά του, το οποίο περιλαμβάνει το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, τις Ημέρες Ανεξαρτησίας, το Πανόραμα του Ελληνικού Κινηματογράφου, τις Ματιές στα Βαλκάνια, τα Αφιερώματα πραγματοποιούνται παράλληλα και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, εκθέσεις, συναυλίες, και πολλές άλλες εκδηλώσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι συγγενικές με την 7η Τέχνη. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του στο συγκεκριμένο Site.
Αύριο η μεγάλη μέρα.....
Όλα λοιπόν είναι έτοιμα και σας περιμένουν...

Σπεύσατε...

Εσείς θα δώσετε τη λάμψη στους αστέρες του κινηματογράφου. Έτσι θα μπορέσουν να σβήσουν τα φώτα της αίθουσας για να ξεκινήσει αυτή η λαμπερή Προσπάθεια. Η δημιουργία, η τέχνη, είναι διαρκής άνοιξη και πρόκληση για έναν άλλο βίο. Ο κόσμος του κινηματογράφου, εγχώριου και διεθνούς, θα τιμήσει τις επόμενες μέρες την πόλη μας.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», στις 21.30, με την προβολή της ταινίας «My blueberry nights» του Ουόνγκ καρ-Ουάι.

Και όχι φίλοι μου δεν θα είμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ……

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στους χώρους του Φεστιβάλ και της πόλης μας, αναμένεται να κυκλοφορήσουν ο εξαιρετικός ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς με την ιδιότητα του παραγωγού, καθώς επίσης ο πρωτοπόρος δημιουργός του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά Τζον Σέιλς, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιό Κρις Κούπερ αλλά και ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντέιβιντ Στράδερν.

Να είμαστε όλοι εκεί γιατί αυτοί που δίνουν λάμψη και αίγλη στο Φεστιβάλ είναι το κοινό του.
Τέτοιες προσπάθειες ΠΡΕΠΕΙ να στηρίζονται.
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ......

1 σχόλιο:

iLove σχόλια