Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Είναι απαραίτητες οι αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών

Για να κάνεις μια δύσκολη δουλειά, η οποία κρύβει κινδύνους καθώς παντού παραμονεύει κάποιος τρελός με ένα γιαούρτι ή ένα καφέ στο χέρι, σίγουρα χρειάζεσαι, εκτός των άλλων, και ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές. Δεν συμφωνείτε? Έχοντας μάλλον αυτό υπόψιν, αποφασίστηκε ότι ο κάθε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου θα λάβει για το 2008 αύξηση ύψους 12,7€ την ημέρα.
Τι κι αν η ανεργία στη χώρα μας ανέρχεται στο 8,4%, (χεστήκανε)τι κι αν όλοι κάνουν λόγο για την γενιά των 700€ (ξανά χεστήκανε )και της επαγγελματικής και οικονομικής ανασφάλειας και το 60% των Ελλήνων φοβούνται ότι μια μέρα θα ξυπνήσουν φτωχοί(χεστήκανε και βρώμισε), οι βουλευτές, αφουγκραζόμενοι το δράμα του έθνους θα λάβουν αύξηση 3,5% στους μισθούς τους. Έτσι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό δαπανών της Βουλής για το 2008 το μεροκάματο του βουλευτή θα ανέρχεται στα 370 ευρώ(άσχετα αν πολλοί δεν πατάνε καν), με ετήσιο εισόδημα να φτάνει κατά μέσο όρο τις 135.000 ευρώ.


Γιατί οι βουλευτές μετακινούνται πάρα πολύ και χρειάζονται 18€ την ημέρα για τα έξοδα μετακινήσεων ।Και χαλάνε και πολύ χαρτί, οπότε χρειάζονται 75€ ημερησίως ως επίδομα οργάνωσης γραφείου. Κι επειδή τα χρήματα που παίρνουν προφανώς δεν τους φτάνουν για να αγοράσουν δικά τους αυτοκίνητα, προβλέπονται και 4,7εκ ευρώ το χρόνο για τη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) των οχημάτων τους. Δεν προσέχουν όμως, και μιλάνε πολύ στα τηλέφωνα –συγκεκριμένα οι δαπάνες που έχουν προβλεφθεί για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών βουλευτών και ευρωβουλευτών ανέρχεται στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ, 760.000 εκ των οποίων προβλέπονται μόνο για τα κινητά τους τηλέφωνα-, θα πάθουν τίποτα και θα έχουμε άλλα.
Αχ Ελλάδα…..
Όσο με πληγώνεις τόσο με γκ…νεις
Ρε παιδία κανα Ευρώ να μαζέψουμε. Πεινάνε τα παιδία ....
Πηγή:http://www.cosmo.gr/

2 σχόλια:

  1. Άχ βρε KourtGeo, μην τα πληγώνεις τα παιδιά, είναι τα ίδια που πολέμησαν στις HOT GATES BILL GATES κλπ. (Thermopylaie).
    Να μήν πάρουν και αυτοί μετά από 2500 χρόνια τα δεδουλευμένα;
    Πέρα από την πλάκα, πολύ θα ήθελα την άδεια σου να το αναδημοσιεύσω στο blog μου, αναφέροντας φυσικά και εσένα καί την πηγή.
    Περιμένω απάντηση, θετική ή αρνητική.
    Νά'σαι πάντα καλά Σαλονικιέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και μπορείς να αναδημοσιεύσεις στο Blog σου το άρθρο!!!Κάλη σου μέρα ΕΚΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια