Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2007

Πρέπει να είμαστε όλοι έκει....

Αγαπητοί Συμπολίτες μου, φίλοι μου – «συναγωνιστές» ήρθε η ευκαιρία να αποδείξουμε έμπρακτα ότι εκτός από το κράξιμο για τα κακά και τα στραβά που συμβαίνουν στο τόπο μας το κίνημα των Bloggers μπορεί και πρέπει να βοηθήσει καλές προσπάθειες (με την παρουσία του) από όποιον και αν προέρχονται αυτές!!!

ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ να λάβουν μέρος στην Αναδάσωση που θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 08:30 στο 40 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών (δύο χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση Δορκάδος όπου θα διαμορφωθεί ο χώρος συγκέντρωσης των εθελοντών για φύτευση των δενδρυλλίων).

Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η αναδάσωση 100 στρεμμάτων(20000 χιλιάδες δέντρα) στις περιοχές που κάηκαν τον περασμένο Ιούλιο στην Άσσηρο, τη Δορκάδα και τον Λαχανά.

Η αναδάσωση διοργανώνεται από την Νομαρχία Θεσσαλονίκης η οποία δημιουργεί παράλληλα έναν ετήσιο θεσμό αναδάσωσης για τις πληγείσες περιοχές του νομού.

Να θυμίσουμε ότι ο απολογισμός της φωτιάς που έγινε φέτος το καλοκαίρι :

Λαχανάς : 2500 στρέμματα πευκοδάσους 15000 χερσολιβαδικής έκτασης
Δορκάδα: 1700 στρέμματα ελαιόδεντρα
Ασσηρός: 12000 στρέμματα πευκοδάσους και 15000 δασικής έκτασης χαμηλής βλάστησης


Η προσπάθεια αυτή είναι ελάχιστη σε σχέση με το μέγεθος της καταστροφής!!! Ελπίζουμε να έχει συνέχεια και να μην είναι «Να χαμε να λέγαμε».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληφορορηθούν από την νομαρχία στα τηλέφωνα 2310409701-2 μέχρι και την επόμενη Κυριακή ήμερα Αναδάσωσης!!!


ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!!!

1 σχόλιο:

 1. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «ΜΑΣ» ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την εικόνα παρακολουθήσαμε από κοντά την καταστροφή σε οικολογικό, ανθρώπινο, οικονομικό, πολιτιστικό επίπεδο. Την παρακολουθήσαμε αλλιώτικα από άλλες φορές γιατί συνέβη στο σπίτι μας, στα μέρη που γνωρίζαμε, εκεί που μεγαλώσαμε… Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε μπαίνοντας στην καθημερινότητά μας αυτό που έγινε φέτος το καλοκαίρι. Για να το εμποδίσουμε να επαναληφθεί όσο περνάει από το χέρι μας.

  Η ΙΔΕΑ
  Η παραγωγή μιας διαδραστικής ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γράφουν τη γνώμη τους, τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους γύρω από τις φωτογραφίες. Η κάθε φωτογραφία δεν θα φέρει το όνομα του δημιουργού της, τα ονόματα των φωτογράφων θα αναγραφούν συγκεντρωτικά. ΤΟ

  ΘΕΜΑ
  Η ελληνική φύση, πριν και μετά την καταστροφή.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
  Στην έκθεση μπορεί κανείς να φέρει φωτογραφίες (ρεπορτάζ ή και τοπίου) από τις πυρκαγιές, από καμένα τοπία, από τα δάση όπως ήταν πριν την καταστροφή αλλά και φωτογραφίες αναμνηστικές που δείχνουν πως κάθε ένας από τους φωτογράφους έζησε τα μέρη αυτά σε προσωπικό χρόνο, σε ένα πικνικ, σε μια εκδρομή ή φτιάχνοντας τον πρώτο του χιονάνθρωπο στη Πάρνηθα. Οτιδήποτε θέλετε, αρκεί οι φωτογραφίες να αφορούν τα μέρη που κάηκαν το καλοκαίρι.

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  Η συμμετοχή είναι εθελοντική. Ο κάθε φωτογράφος επιλέγει τις φωτογραφίες του.

  ΥΛΙΚΟ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
  Χαρτί αφίσας ή φωτοτυπίας. Οποιοδήποτε άλλο υλικό είναι δεκτό με δική σας ευθύνη μιάς και οι φωτογραφίες μπορεί να καταστραφούν από τις παρεμβάσεις των θεατών. Ο κάθε φωτογράφος επιβαρύνεται το κόστος της εκτύπωσης και τη φροντίδα για τη μεταφορά και τοποθέτησή τους. Αριθμός φωτογραφιών από 1 έως 5. Μέγεθος ελεύθερο.

  ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  Η έκθεση θα στεγαστεί στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης Φωκίωνος Νέγρη 42, από 10 μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2007. (φωτογραφίες χώρου διαθέσιμες στα mail επικοινωνίας).

  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
  Ο κάθε φωτογράφος θα φέρει και θα τοποθετήσει ο ίδιος τις φωτογραφίες του, τη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Δεκεμβρίου από 07:00 μέχρι 20:00.
  (σημ. επιθυμώντας και έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει τηλεοπτική κάλυψη της ανάρτησης των έργων, είναι σημαντικό να υπάρχει παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων νωρίς το πρωί, για να κοινοποιηθεί η προσπάθεια μέσω πρωινών ενημερωτικών εκπομπών, του είδους «Πρώτη Γραμμής ΝΕΤ)
  Προσοχή!!! Δεν θα υπάρξουν άλλες ημέρες για την τοποθέτηση των έργων.

  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα οργανωθούν συζητήσεις για τις πυρκαγιές, τα δάση και το περιβάλλον, με τη συμμετοχή περιβαλλοντολόγων και πολιτών. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε με τα παρακάτω emails:
  Στεφανία Μιζάρα: mizar@otenet.gr
  Αθηνά Καζολέα: akazolea@yahoo.co.uk

  Ομάδα Διοργάνωσης Αθηνά Καζολέα Νικάνδρη Κουκουλιώτη Μαριλένα Σταφυλίδου Λουίζα Γκουλιαμάκη Στεφανία Μιζάρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια