Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Blog Επανάσταση με Blog Θύματα

Κάθε επανάσταση όπου και να γίνεται, έχει αντιδράσεις, έχει θύματα. Η επανάσταση των Βlogs δημιούργησε ένα κλίμα «φόβου» τόσο στους μεγαλοεκδότες – Καναλάρχες που έλεγχαν μέχρι πρότινος την πληροφορία και την πάσαραν όπως γούσταραν στο κοινό , όσο και στην εξουσία που είδε ότι ακόμα και στην υποανάπτυκτη τεχνολογικά Ελλάδα όπου η διείσδυση του internet είναι πολύ μικρή σε σχέση με τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μέσο αυτό έχει Δύναμη!!

Και γιατί αυτό το μέσο έχει τόση απήχηση?
Μήπως επειδή αποκαλύπτει θέματα τα οποία τα «μεγάλα»- «αξιόπιστα» κανάλια μας και εφημερίδες τα καταχωνιάζουν γιατί δεν τους βολεύουν και δίνουν έμφαση σε θέματα παραπλανητικά? Μήπως γιατί τα Blogs αντικατοπτρίζουν την εικόνα που βλέπει ο καθένας στην πόλη του, στην χώρα του κλπ? Μήπως γιατί ο κόσμος έχει την ανάγκη να συμμετέχει στην Δημοκρατία όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια αλλά συνέχεια? Μήπως γιατί ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο να του προβάλλουν μια Ελλάδα που δεν του αξίζει? Λέω εγώ τώρα …μήπως?

Φυσικά δεν λέω ότι τα Blog είναι όλα «αγνά». Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις…και φυσικά αν αποδειχτεί ότι υπάρχει εκβιασμός ή κάποια άλλη κακουργηματική πράξη πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη.. Αν όμως όλα αυτά αποδειχτούν Συκοφαντίες πως θα δικαιωθεί ο θιγόμενος? Δεν είμαι υπέρ της ασυδοσίας της ελευθερίας αλλά ούτε και υπέρ της τρομοκρατίας που καλλιεργείτε για να μην εκφράζει ο καθένας μας την άποψη του. Είμαι υπέρ του μέτρου!! Είναι μια γραμμή λεπτή που μόνο σε ένα οργανωμένο και πολιτισμένο Κράτος μπορεί να εφαρμοστεί…

1 σχόλιο:

  1. Σοκαριστική παγκόσμια ψύξη και πομπηιακή αδιαφορία...
    Μακάρι η καταγεγραμμένη στον πίνακα
    εν εξελίξει κατακόρυφη κάθοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίαςνα δει τους κανίβαλους γκόρηδες και να σταματήσει, και μακάρι, έστω και τώρα να αρχίσει οπουδήποτε συζήτηση για την κατεπείγουσα ανάγκη για Διεθνή Εκεχειρία και αποκέντρωση των βαβυλώνων σε μικρές πόλεις με αυτάρκη αγροκτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια