Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Όλη η αλήθεια για τα κινητά...

ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!! Έχουμε απόλυτη εξάρτηση με αυτό, δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπήρχαμε και πως ζούσαμε πριν από αυτό και αν κάποια στιγμή νιώσουμε την απώλεια του τρελαινόμαστε και μας πιάνει πανικός। Αυτό γιατί όλοι οι άνθρωποι που επικοινωνούμε, οι αναμνήσεις μας, οι φωτογραφίες μας είναι εκεί μέσα.Γιατί είμαστε παρανοϊκοί. Είναι λοιπόν μέρος αναπόσπαστο της ζωής μας, της εργασίας μας και της ψυχαγωγίας μας.

Η εξάρτηση λοιπόν σε όλο της το μεγαλείο


Το κινητό όμως ακτινοβολεί και σκοτώνει!!


Για να δούμε τι έχει δείξει η μεγάλη έρευνα του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών:
Θανάσιμες επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να έχει η χρήση των κινητών τηλεφώνων। H έρευνα ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια (βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη), ωστόσο οι επιστήμονες έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αλόγιστη χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει:

· Πονοκεφάλους, κόπωση
· Απώλεια μνήμης, νευρολογικές διαταραχές ,δερματικές παθήσεις
· Υπογονιμότητα, στείρωση σε άνδρες
· Έλλειψη συγκέντρωσης, αϋπνίες
· Περιπτώσεις καλοήθους όγκου(καρκίνου) του ακουστικού νεύρου ( ύστερα από τουλάχιστον 10 χρόνια χρήσης κινητού τηλεφώνου)
· Αλλοίωση του γενετικού υλικού και επιτάχυνση του "θανάτου των κυττάρων.
Tα κινητά είναι επικίνδυνα κοντά στο σώμα (αυτί, τσέπες ενδυμάτων) και για πολλά λεπτά κάθε ημέρα και πρέπει επιτέλους να πάψει ο μύθος ότι δεν κάνουν κακό στην υγεία μας.
Oι επιπτώσεις στην υγεία εξαρτώνται από:

· Είδος του κινητού (δείκτης SAR).
· Η διάρκεια και συχνότητα της συνομιλίας,
· Η συνολική διάρκεια (σε χρόνια) χρήσης του κινητού,
· Η ισχύς της εκπομπής που σχετίζεται με την ποιότητα του σήματος (απόσταση κινητού - σταθμού βάσης)
· Και ο τρόπος χρήσης (απευθείας στο αυτί, hands free, bluetooth)

Ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα, βάσει των μετρήσεων που έγιναν στο εργαστήριο της επιστημονικής ομάδας, είναι πως οι επιπτώσεις από την ακτινοβολία του hands free και του bluetooth είναι μειωμένες έως και μηδενικές(Δείτε στην εικόνα). Όμως, και στις περιπτώσεις αυτές έχει μεγάλη σημασία η θέση στην οποία τοποθετούμε το κινητό κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αφού η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 40 εκατοστών από οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Συμπέρασμα
Το να σταματήσουμε να μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο είναι ανέφικτο. Όμως το να το περιορίσουμε ίσως είναι εφικτό! Αν όχι τότε μπορούμε να προμηθευτούμε hands free ή Bluetooth.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ
Ακόμα και οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων αναφέρουν στα εγχειρίδια χρήσης πως «αν πρόκειται να χρησιμοποιείτε το κινητό για μεγάλη διάρκεια, προμηθευτείτε hands free ή Bluetooth». Έμμεσα παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Εσείς τι προτείνετε?

3 σχόλια:

  1. εγώ προτείνω ..να βουρτσίζουμε το βράδυ όλοι τα δόντια μας, να γυμναζόμαστε, να μην καπνίζουμε και να μην μιλάμε πολύ στο τηλέφωνο χωρίς bluetooth.
    τα αυτονόητα δηλαδή! :)
    Αλλά όπως φαίνεται..δύσκολο να τους πείσεις όλους για το καλό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να σας πω ότι επειδή αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα με ξαφνικές λιποθυμίες, κάποιοι από τους γιατρούς που επισκέφθηκα με ρώτησαν αν φοράω bluetooth και με συμβούλεψαν να το αποφεύγω γιατί ΚΑΙ αυτό ακτινοβολεί...
    Έχω επανέλθει στο hands-free με καλωδιάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια