Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Δωδεκάλογος της Ανυπαρξίας για την Θεσσαλονίκη


  1. Ανύπαρκτες θέσεις εργασίας(Ανεργία περίπου 18% )
  2. Ανύπαρκτες οδικές αρτηρίες(Κυκλοφοριακό Χάος)
  3. Ανυπαρξία Δημοσιών Συγκοινωνιών(Μόνον ο ΟΑΣΘ!!! Α και μέτρο το 2012। Καλά κρασιά)
  4. Ανυπαρξία Parking(Κουβαλάτε το στο ωμό σας )
  5. Ανυπαρξία Αστυνόμευσης(Εγκληματικότητα Στο Φουλ)
  6. Ανυπαρξία Πρασίνου και ελεύθερου χώρου αναψυχής(Η πόλη με την μικρότερη αντιστοιχία πρασίνου και πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη)
  7. Ανυπαρξία Ακτοπλοϊκής σύνδεσης(ΤΙΠΟΤΑ। ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ)
  8. Ανυπαρξία Προαστιακού(Εγκαινιάστηκε και μετά από δύο μήνες λειτουργίας περικόπτονται τα δρομολόγια λόγω έλλειψης προσωπικού)
  9. Ανυπαρξία Τουριστικής Προβολής της Πόλης(Θεσσαλονίκη; What is that;)
  10. Ανυπαρξία Περιβαντολογικής συνείδησης και πρόληψης(Προσπάθεια καταστροφής τόσο της Κορώνειας όσο και πολλών άλλων Περιβαντολογικών Τοποθεσιών )
  11. Ανυπαρξία Πολεοδομικού σχεδιασμού(Ότι να ’ναι όπου να ‘ναι )
  12. Ανυπαρξία Σχολική Στέγη(Ααα έχουμε ακόμα κάτι ερείπια που μπορούν να γίνουν Σχολεία!!! )

Κι όμως Υπάρχουμε.....

Κι όμως επιμένουμε......

για μια καλύτερη Πόλη

για μια καλύτερη Ζωή

2 σχόλια:

  1. Ο ένατος λόγος ( περί προβολής της πόλης )για να πάψει να υπάρχει και να λειτουργήσει σωστά με σκοπό την προσέλκυση τουριστών,πρέπει να μην εμποδίζεται από τους υπόλοιπους αρνητικούς λόγους.
    Κάθε δημοφιλής τουριστικός προορισμός,υπόσχεται κάτι στον επισκέπτη του.
    Εκεί βρίσκεται, κατά την γνώμη μου,η κατά τα γραφόμενά σου,έλλειψη τουρισμού.
    Τα Βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης π.χ. ανήκουν πλέον στην παγκόσμια κληρονομιά.Δηλαδή,ένας απο τούς κράχτες για την προσέλκυση τουριστών,θα μπορούσε να ήταν και αυτός.
    Πες μου,όμως,πως θα γίνει η περιήγηση σε αυτά ?
    Το ένα είναι εδώ και το άλλο εκεί.Δεν ξέρω αν το μετρό που θα κατασκευαστεί θα λύσει το πρόβλημα για την συγκεκριμένη περίπτωση. Θεσσαλονίκη και Αθήνα απέχουν πολύ ( σαν τόποι προορισμού ) από τους Ρώμη-Μιλάνο ή Μαδρίτη-Βαρκελώνη.
    Η επιμονή,όπως γράφεις,των κατοίκων της Θεσσαλονίκης ,σίγουρα θα φέρει αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α) περί προβολής της πόλης: ζώα πολιτικάντηδες ξυπνάτε! για να έχει απήχηση η θεσσαλονίκη στον τουρίστα πρέπει να φροντίσετε να την κάνετε, ΠΡΩΤΑ για τους κατοίκους της, όμορφη. αν όχι όμορφη, τουλάχιστον ΒΙΩΣΙΜΗ. τα σκατά της Θεσσαλονίκης τα έκανε και τα κάνει ο άξιος αγχόνης "δήμαρχος" μας. απο κει και πέρα τι περιμένετε από την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ; να σας έρχονται οι τουρίστες για να βλέπουν τις καρέκλες στα πεζοδρόμια ή τη βρώμα του Θερμαΐκού;

    β) αυτό το "έλλειψη αστυνόμευσης" τι τό 'θελες; έλλειψη αστυνόμευσης δεν υπάρχει, ο καθένας μας βλέπει τους μπάτσους που αράζουν απο δω και απο κεί και δέρνουν και κανα γυφτάκι ή καναν αναρχικό κτλ κτλ αν τους καπνίσει. το θέμα είναι να ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΟΥΝ οι μπάτσοι και να μην είναι μόνο μπάτσοι, κοζάροντας το αυτόματο και πουλώντας τσαμπουκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια