Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

ΝΟΚ OUT H EΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Μαθήματα με σημειώσεις εξακολουθούν να κάνουν μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, αφού ακόμα δεν έχει σταλεί στις αποθήκες του νομού Θεσσαλονίκης το σύνολο των σχολικών βιβλίων για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ), αν και βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Oι ελλείψεις σε βιβλία, σε συνδυασμό με τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν βγάλει... νοκ άουτ την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ ακόμα δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα λύκεια, με αποτέλεσμα μαθητές να στρέφονται στα φροντιστήρια. Την ίδια στιγμή μύδρους για τα νέα βιβλία του γυμνασίου και λυκείου εξαπολύουν εκπαιδευτικοί τονίζοντας ότι το στάδιο της πειραματικής εφαρμογής κρίνεται αναγκαίο πριν τα σχολικά εγχειρίδια μπουν στις σχολικές αίθουσες.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ?ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ… ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!
ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!

4 σχόλια:

  1. Να που το κράτος μας εκπαιδεύει να στρεφόμαστε στον ιδιωτικό τομέα και στη βασική, πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να μη μιλάει κανείς απο τους γονείς που είναι κραγαυλέα απόντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όμως το κράτος με την αναλγησία του διδάσκει στα παιδιά μας πώς να αντιδρούν. Οι γονείς είναι που τα κάνουν να σκύβουν το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείμο
    δεν τα μαθαίνει να αντιδρούν, τα μαθαίνει οτι και να αντιδρούν και να μην αντιδρούν, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί! Τα μαθαίνει το πως το κράτος δεν πρόκειται να κολουθήσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες της κοινωνίας και μετά τα παιδιά μαθαίνουν να αρπάζουν ότι μπορούν απο αυτό το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ανέστη. απλά πιστεύω οτί εχούμε και εμείς ευθυνή!! όλοι μας!! Καθηγητές, φοιτήτες, μαθητές, γονείς και κράτος!ΟΛΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια